Internetul oferă cursuri de limba latină pentru preoţi şi nu numai

4 răspunsuri

  1. Ca profesor de latina , am datoria de a duce mai departe frumusetea verbului latin, vigoarea gandirii clasice, impartasind din putinatatea cunostintelor mele generatiilor de elevi. Am avut si satisfactii si insatisfactii la catedra. Astazi, in tara noastra, desi suntem din ginta latina, nu inteleg cum se poate ignora importanta studiului acestei limbi. Germania pare sa aiba un cult pentru clasici! Initiativa Universitatii Salesiene e de foarte bun augur, atat pentru seminaristi cat si pentru noi, latinistii prafuiti. M-ar interesa sa traduc din patristica latina „iubet me accedere novos fontes atque haurire.„

  2. Chirita Dana spune:

    De cultura antica pe noi modernii ne leaga in primul rand valorile sale umaniste, acest rol revenind literaturii, „litterae nos humaniores faciunt„. Astfel, invatam de la Horatius filosofia moderatiei (aurea mediocritas), pastrarea masurii (modus in rebus), fructificarea clipei prezente (carpe diem). De la Cicero putem invata valoarea prieteniei si de ce nu, tehnica redactarii unui discurs. De la Seneca aflam ca pretul vietii nu depinde de bunurile exterioare, ci de intensitatea trairii.
    Exemplele ar putea continua, astfel incat literatura antica poate fi socotita o arta a perfectionarii morale, „moralis perfectionis ratio„(Seneca), contribuind cu succes la formarea omului modern, adeverind previziunea lui Balzac ca „Roma si-a intemeiat o imparatie care sa domneasca peste constiinte„.

  3. Buna ziua. Sunt din Cluj-N. Am vazut de-abia acum anuntul cu cursul de latina online. Este o initiativa f. buna, nu stiu insa daca mai este valabila si pt. anul 2008. Am facut latina in liceu. Mi-ar place sa particip la cursurile Dvs. online. Va felicit pt. toata activitatea Dvs. si va doresc succes in viitor. Cristos a inviat !

  4. Aeternum spune:

    Va felicit pt initiativa si imi doresc enorm sa imi imbogatesc cunostintele de latina cu ajutorul dvs. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *