Animare misionară AMIM la Bogata şi Păcuri
17.11.2010, Iaşi (Catholica) - În zilele de 13 şi 14 noiembrie 2010, la invitaţia pr. Isidor Mârţ, fost misionar în Kenya, pr. Pavel Chelaru şi un grup de membri ai Asociaţiei Misionare „Inimă de Mamă” (AMIM) au participat la animări misionare în parohia Înălţarea Sfintei Cruci din satul Bogata, com. Dofteana, jud. Bacău, şi în filiala Sf. Francisc de Asissi, Păcuri, aflăm de pe Ercis.ro. Luând cu ei documente şi publicaţii ale AMIM şi ale Centrului Misionar Diecezan – Almanah misionar, Rozariul misterele de misiune, Itinerar misionar, Foaie misionară, Buletin informativ al AMIM -, formulare pentru buchete spirituale etc., membrii AMIM au ajuns la Bogata sâmbătă seara, în jurul orei 17. Au participat la recitarea Rozariului şi la Sfânta Liturghie, apoi au avut o scurtă întrevedere cu credincioşii parohiei şi au stabilit, împreună cu pr. Pavel Chelaru şi cu pr. Isidor Mârţ, programul pentru a doua zi.
Duminică, la ora 8.30, s-au rugat Rozariul cu misterele de misiune împreună cu credincioşii filialei Păcuri, apoi au participat la Sfânta Liturghie celebrată de pr. Pavel Chelaru, care a ţinut şi o frumoasă predică misionară. După Liturghie, au urmat mărturiile membrilor AMIM legate de activităţile asociaţiei şi de participarea lor la acestea. La ora 11 s-au întors la Bogata pentru a participa, în comuniune cu credincioşii parohiei, la Sfânta Liturghie, şi pentru a da mărturie şi acolo despre activitatea lor misionară. În predicile ţinute în cele două comunităţi, pr. Pavel Chelaru a vorbit despre importanţa rugăciunii pentru misionari, despre întemeierea Asociaţiei Misionare „Inimă de Mamă” în octombrie 2000, despre carisma acesteia, despre vocaţia şi datoria fiecărui creştin de a fi misionar prin mandatul primit la Botez.
Membrii AMIM au vorbit despre iubirea şi grija lor maternă faţă de misionari, despre dorinţa de a-i sprijini prin rugăciunile şi jertfele lor, despre bucuria şi recunoştinţa cu care misionarii primesc aceste manifestări. Dorind să transmită şi altora carisma lor, membrii AMIM i-au invitat pe credincioşii celor două comunităţi să li se alăture şi, după modelul Mamei noastre cereşti, să ofere pentru misionari rugăciunile, munca şi suferinţele lor. Pr. Isidor Mârţ, care a fost misionar în Kenya timp de şase ani, a mărturisit cât de mult a simţit ajutorul rugăciunilor, şi a declarat că doreşte să fie asistentul spiritual al grupurilor AMIM care speră că se vor înfiinţa în comunităţile pe care le păstoreşte.