Date biografice despre noul Episcop greco-catolic

1 răspuns

 1. Multumim Divinului Pedagog pentru aceste „Semne ale timpurilor, semnele ale Spiritului”!
  Gaudium et spes! este strigatul inimii noastre la primirea acestei Bune Vestiri…” un nou episcop greco-catolic, in persoana parintelui rector al Pio Romeno, Claudiu-Lucian Pop…” Este cadoul Bisericii Romane Unite, la Jubileul a 50 de la deschiderea lucrarilor Sfantului Conciliu Ecumenic Vatican II-ca Seminar al Spiritului Sfant.

  Intelegem ca alegerea este opera Prea Sfintei Treimi= Dumnezeul nostru-Iubire. Spiritul Iubirii ne face sa intelegem ce mult ne iubeste Dumnezeu!
  Sambata, 19 nov.a.c. am aniversat Centenarul de la nasterea Arhiereului-marturisitor, Ioan Ploscaru, prin a carui marturie de credinta, prin cuvant si fapta, am imbratisat si noi, calvarul Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolica. Am retrait interventiile pline de iubire ale Parintelui Ceresc in istoria Bisericii Sale si am reinnoit raspunsul personal de fidelitate bazata pe iubire, fata de Invatatorul si Biserica Sa.
  Vazand cu cate roade a binecuvantat Dumnezeu fidelitatea alor Sai din perioada persecutiei, nu putem decat sa strigam: O, sfanta persecutie…o, sfanta clandestinitate, in care bobul de grau a trebuit sa stea in tacere…in moarte, pentru ca noi sa fim astazi privilegiatii martori ai roadelor sfinte care se ridica din tacere….cu adevarat, esenta nu este vizibila cu ochiul liber! Acum inteleg si accept si eu farmecul „hainelor vargate si a inimii curate”,cum spunea in poeziile sale, episcopul-marturisitor, care ramane pentru noi, DOCTOR PENITENTIAE!
  Parintele rector Claudiu-Lucian Pop este pentru Biserica un nou rod, cu radacinile sanatoase, adanc ancorate in sfanta clandestinitate, tragandu-si seva din Sfintele Liturghii ale tacerii oficiate de bunicul sau, „cu Cristos, prin Cristos si in Cristos”. Multumim lui Dumnezeu!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *