Papa Francisc donează alte 35 de ventilatoare pulmonare pentru urgența Covid-19

1 răspuns

 1. George S. spune:

  Biroul de Caritate Papală este departamentul Sfântului Scaun însărcinat cu exercitarea carității față de săraci în numele Sfântului Părinte.

  Această tradiție datează din primele secole ale Bisericii. Inițial una dintre responsabilitățile imediate ale diaconilor, responsabilitatea pentru caritățile Papei a fost exercitată mai târziu de unul sau mai mulți membri ai gospodăriei papale fără o demnitate ierarhică specială, care a fost acordată ulterior. Un taur al lui Inocențiu III (1198-1216) menționează postul de Almoner ca deja existent. Primul papă care a organizat Biroul de Caritate Papală a fost Fericitul Grigorie al X-lea (1271-1276), care a stabilit îndatoririle Almonerului. Într-un taur din 1409, Alexandru V a prezentat linii directoare și regulamente pentru Oficiu, care a funcționat întotdeauna ca o expresie a preocupării constante a pontifilor romani. Almoner Sfinției Saleare rangul de arhiepiscop; este membru al Familiei Papale și ca atare participă la sărbătorile liturgice ale Sfântului Părinte și la audiențele oficiale.

  Papa Leon al XIII-lea, ca mijloc de a ajuta la finanțarea lucrărilor caritabile desfășurate de Oficiu, a delegat Almonerul să acorde Binecuvântarea Apostolică prin certificat de pergament : aceste pergamente, pentru a fi autentice, trebuie să poarte semnătura Almonerului și sigiliul Biroul lui.

  Vă rugăm să rețineți că costurile asociate cu eliberarea binecuvântării papale sunt suportate doar din cauza pergamentului în sine, a costurilor de pregătire, a expedierii și a unei contribuții la lucrările caritabile ale Papei .

  Veniturile obținute la Oficiul de Caritate Papală din pregătirea pergamentelor de binecuvântare papală se aplică în totalitate lucrărilor de caritate pe care acest birou le realizează în numele nevoiașilor care apelează la succesorul lui Petru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *