Capul Bisericii Greco-Catolice Ucrainene despre declarația de la Havana (I)

6 răspunsuri

  1. Cristian spune:

    Absolut de acord cu Beatitudinea Sa. Astept sa citesc si partea a doua a declaratiei sale.

  2. Corina spune:

    Excelenta observatia.

  3. Dorin Valeriu spune:

    „despre noi fara noi” – Si nu-i prima oara!

  4. Radu spune:

    Papa a incercat sa treaca peste disensiuni si sa urmareasca scopul comun al crestinilor. Nu poate fi vorba de lipsa de experienta a echipei papale ci de faptul ca Papa are o viziune de macro in care faci unele concesii ca sa poti atinge un tel mai mare.
    Sigur ca pentru noi, cei din est, obisnuiti cu comunistii si mai ales cu rusnacii, nu putem sa avem incredere in bunele lor intentii nici macar o clipa! O biserica care da raportul unui dictator, nu poate fi de incredere!

  5. Marin spune:

    Eu zic ca aceasta intilnire dintre cei doi Parinti trebuie sa fie un inceput! Cunoastem bine cu toti relatiile ostile dintre Bisericile Greco-Catolice si cele Ortodoxe din Romania, Moldova si Ucraina, si eu cred ca numai printr-un dialog continuu putem sa imbunatatim situatia si pe viitor sa ajungem prieteni, astfel sa existe intre noi niste relatii bazate pe fratie si buna intelegere! Eu zic ca odata si odata noi toti crestinii, indiferent de cultul din care facem parte, vom fi pe aceeasi parte a baricadei, inarmati cu armele fiului lui Dumnezeu Isus Cristos! Numai prin iubire, pace si buna intelegere intre oameni vom putea sa ajungem din nou impreuna! Sa fie intr-un ceas bun aceasta intilnire de la care asteptam sa apara roade bune pentru noi toti! Este cazul sa intelegem ca numai facatori de pace putem sa ajungem fii ai lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *