Papa va merge la Milano în iunie
28.02.2012, Vatican (Catholica) - A fost făcut astăzi public programul apropiatei călătorii a Sfântului Părinte la Milano, Italia, pentru cea de-a VII-a Întâlnire Mondială a Familiilor. Aceasta se va desfăşura între 29 mai şi 3 iunie, având ca temă: „Familia: munca şi celebrarea”. Pontiful va lua parte la ultimele trei zile ale evenimentului, informează serviciul de ştiri al Vaticanului.
Sfântul Părinte va sosi pe aeroportul Linate din Milano la 5PM în ziua de vineri, 1 iunie, unde va fi primit de autorităţile locale. La 5.30PM se va întâlni cu milanezii în Piazza del Duomo, urmând să ţină un discurs. La 7.30PM va vizita teatrul „La Scala”, ce va găzdui un concert în onoarea sa. A doua zi, sâmbătă, 2 iunie, de la 10AM, Papa Benedict va celebra Laudele şi va oferi o meditaţie în Catedrala din Milano, în compania preoţilor şi a persoanelor consacrate. Va merge apoi cu maşina până la stadionul San Siro din oraş, pentru o întâlnire cu tinerii ce urmează să primească Sacramentul Mirului în acest an. După-masa va ţine un discurs în faţa autorităţilor locale. În fine, la 8.30PM va fi primit în Parco Nord pentru Sărbătoarea Mărturiilor din cadrul Întâlnirii Mondiale a Familiilor.
Duminică, 3 iunie, Papa va prezida Sfânta Liturghie de la ora 10AM în acelaşi Parco Nord. După rugăciunea Angelus de la miezul zilei se va întoarce la sediul arhiepiscopal, unde după-masa se va întâlni cu membri fundaţiei „Milano Famiglie 2012” şi cu organizatorii vizitei sale. La 5.30PM, Sfântul Părinte va saluta autorităţile în cadrul ceremoniei de plecare de pe aeroportul Linate, urmând să revină apoi la Roma. Întâlnirea Mondială a Familiilor a apărut ca idee în 1981, când Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea a promulgat exortaţia apostolică „Familiaris consortio” şi a înfiinţat Consiliul Pontifical pentru Familie. Prima întâlnire a avut loc la Roma în 1994, de atunci având loc tot la trei ani. Scopul întâlnirilor este celebrarea darului divin al familiei, strângerea familiilor în rugăciune şi conştientizarea rolului familiei creştine, ca „mică biserică” şi celulă de bază a evanghelizării.