Legea naturală este adevărata temelie a democraţiei

1 răspuns

  1. S-a demonstrat experimental ca la nivelul creierului exista arii specifice care determina comportamentul moral (asa cum se demonstrase mai demult pentru aria vorbirii, a capacitatii de miscare etc. ). Aceste arii sunt:1. -sulcus temporal superior si lobul parietal inferior (pentru „SIMTUL SOCIAL„:distrugerea acestui centru determina comportament de tip: „eu singur in univers, cu interesul meu si atat„; 2 si 3: cortexul prefrontal dorso-lateral si lobul parietal: implicate in memoria pe termen scurt; alterarea acestora determina pierderea notiunii de ECHITATE; 4. -insula- arie asociata cu DUREREA si FURIA; 5. -lobul temporal: participa la „colorarea AFECTIVA„ a memoriei; lezarea sa determina deficitul memoriei autobiografice; 6. -cortexul cingular posterior, precuneus si retrosplenial: permit integrarea emotiilor, imginilor si memoriei in constituirea reprezentarilor mentale coerente legate de RELATIA cu ceilalti; 7. -amigdala cerebrala: permite evaluarea rapida a valorilor de RECOMPENSA-PEDEAPSA; 8. -gyrus frontal median: permite integrarea emotiilor in luarea DECIZIILOR; lezarea sa determina anularea capacitatii de EMPATIE; 9. -cortexul prefrontal ventro-median si orbito-frontal: lezarea sa altereaza GANDIREA PRACTICA.
    Prin urmare, Legea Naturala este cu adevarat inscrisa in programul nostru comportamental si mai mult – asa cum demonstreaza recent studiile de genetica – in insesi genele fiintei umane.
    Numai ca centrii cerebrali mentionati pot fi distrusi, iar materialul genetic – manipulat . Omul isi pastreaza ratiunea si discernamantul Bine-Rau, dar nu mai are NICI UN FEL DE COLORATURA EMOTIONALA a actelor sale. Tot ceea ce efectueaza este determninat de pulsiunile sale sau DE ORDINUL DAT. In felul acesta, fiinta umana devine UN ROBOT PERFECT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *