Cardinalul Ruini cere călugărilor să intre pe bloguri
28.10.2007, Roma (Catholica) - Vicarul Papei Benedict al XVI-lea pentru Dieceza de Roma şi-a exprimat speranţa că persoanele consacrate vor folosi tot mai mult tehnologia informaţională, profitând de ceea ce a numit „o nouă formă de apostolat”. Cardinalul Camillo Ruini a vorbit călugărilor la Universitatea Pontificală Urbaniana, la întâlnirea Uniunii Superiorilor Majori din Italia, care reprezintă 1.287 de comunităţi şi 22.000 de persoane consacrate.
Cardinalul Ruini a spus: „Un preot din Novara mi-a spus că tema `Isus` este foarte discutată de tineri pe bloguri. Atenţia totuşi se datorează cărţilor negative care sunt atât de răspândite astăzi, şi nu cărţii `Isus din Nazaret` a Papei Benedict. Care va fi percepţia despre Cristos în zece ani dacă aceste idei triumfă?” Prelatul de 76 de ani a admis: „Nu înţeleg internetul, dar în special călugării tineri trebuie să intre în blogosferă şi să corecteze opiniile tinerilor, arătându-l pe adevăratul Isus. Urgenţa acestei educaţii este centrală pentru Papa Benedict. Pentru el, educarea credinţei coincide cu slujirea societăţii, deoarece a-l forma pe cineva la credinţă înseamnă a-i forma persoana umană. A oferi motivaţii pentru viaţă înseamnă a lupta împotriva nihilismului şi a da valoare persoanei umane, o valoare care se bazează pe Cristos, pe faptul că Dumnezeu a devenit om.”
Cardinalul a insistat că mărturia unui educator poate să valoreze mai mult decât tehnicile pedagogice. El i-a chemat pe cateheţi să fie creativi în găsirea ocaziilor de promovare a cărţii Papei Benedict, spunând că lucrarea arată trăinicia credinţei în Isus istoric prezentat de Evanghelii şi pune la temelia identităţii creştinului întâlnirea lui personală cu Isus Cristos. Cardinalul Ruini a spus că în şcolile catolice „călugării pot să dea mărturie despre Cristos prin lecţiile lor, la ştiinţe, la istorie şi chiar şi la literatura italiană, într-o uniune inseparabilă între credinţă şi cultură. Creativitatea voastră trebuie să găsească noi tehnici pentru provocarea vocaţională, care trebuie să se dezvolte în pas cu societatea.”