„Urmează Biblia” indiferent de confesiunea creştină din care faci parte
27.01.2009, Bucureşti (Catholica) - Simbol al unei campanii internaţionale, o Biblie tradusă in 66 de limbi, cântărind aproape 9 kg şi având un metru deschisă va poposi in 20 localităţi din România pentru 10 zile. Proiectul, ce poate fi urmărit online pe Urmeaza-Biblia.ro, se desfăşoară între 22 şi 31 ianuarie 2009. Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România va organiza în 20 de localităţi din întreaga ţară un eveniment de promovare a citirii Bibliei printr-o campanie având ca simbol o Biblie multilingvă.
Această Biblie, ce va călători timp de doi ani de zile în jurul pământului, este un unicat având 1500 de pagini şi dimensiuni generoase (45/40 cm) fiecare din cele 66 de cărţi ce o formează fiind scrisă într-o alta limbă, printre care şi limba română (Epistola lui Pavel către Filimon), simbolizând astfel universalitatea mesajului lui Dumnezeu pentru locuitorii acestei planete. Deşi se adresează în principal Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, motivaţia acestei iniţiative este revitalizarea şi încurajarea creştinilor din orice confesiune religioasă de a studia Biblia în mod personal şi de a urma învăţăturile ei în vieţuirea zilnică. Biblia este sursa primară şi baza oricărei învăţături creştine dar şi un model demn de urmat în această perioadă unde cuvântul „stabilitate” este din ce în ce mai rar.
În fiecare localitate prin care va trece Biblia, în parteneriat cu Asociaţia „Conştiinţă şi Libertate” şi Societatea Biblică Interconfesională din România, se va organiza o Expoziţie în cadrul căreia vor fi prezentate câteva zeci de Biblii inedite din colecţii private, de la cele foarte vechi la cele digitale sau care încap pe un microfilm de câţiva centimetri. La aceste expoziţii, vizitatorii vor putea instala o Biblie pe telefonul mobil şi de asemenea vor primi un plan de citire al Bibliei într-un an de zile. Pe lângă această expoziţie vor fi organizate simpozioane pe tema rolului Bibliei în viaţa individuală şi a societăţii. „Simpozionul şi expoziţia vor urmări să conştientizeze participanţii că la baza crizei multiple de mari dimensiuni pe care o parcurge societatea stă criza morală şi că Biblia oferă o soluţie pentru această criză” a declarat Viorel Dima, coordonatorul proiectului în România. „În acest context”, a mai spus el, „mesajul cel mai important al manifestării va fi: citirea zilnică a Bibliei aduce însănătoşire morală şi oferă putere spirituală având un impact pozitiv asupra calităţii vieţii.”
Legături
Video
Pe aceeaşi temă este şi videoştirea
Urmaţi Biblia.
Noi romanii in Ardeal avem o vorba: Fii om rugator la Dumnezeu si de omenie, adica fii credincios si facator de fapte bune spus in citeva cuvinte. Ar trebui relatiile dintre noi sa se schimbe, sa devina mai fratesti. Daca toti oameni de pe planeta ar fi credinciosi si facatori de fapte bune ar fi raiul pe pamint!