Viitorul este în mâinile noastre!
19.07.2010, Sinaia (Catholica) - Luna iulie a început pentru 77 de tineri din Arhidieceza de Bucureşti cu un campus de formare pentru viitori responsabili parohiali, ce s-a desfăşurat în perioada 5-10 iulie la Sinaia. Această activitate a reprezentat o continuare a campusurilor de formare începute în anul 1997 şi este al VI-lea de acest gen, aflăm de pe ARCB.ro. Evenimentul a urmărit o formare spiritual-umană a unor tineri care doresc să spună un „da” hotărât chemării lui Isus. Accentul s-a pus pe o formare personală care a urmărit integrarea tinerilor într-o „reţea” de cunoaştere dar şi de colaborare la nivel arhidiecezan.
Campusul s-a ghidat după motoul: „Viitorul este în mâinile noastre!”, tema generală fiind inspirată din mesajul Sfântului Părinte: „Tinereţea voastră constituie o mare bogăţie pentru voi, pentru ceilalţi, pentru Biserică şi pentru lume”. Tinerii au avut de aprofundat teme precum: cunoaşterea şi dreptatea, fraternitatea şi comunicarea, acţiunea şi misiunea. Prima temă, moderată de Claudiu Roznovszkyi, a avut drept scop descoperirea importanţei cunoaşterii de sine, care permite în cele din urmă deschiderea unei portiţe pentru descoperirea diverselor metode de cunoaştere mai profundă a grupului parohial. Un alt invitat al campusului, Bianca Dâscă, le-a vorbit tinerilor despre fraternitate şi comunicare. Astfel, moderatorul a nuanţat că fraternitatea include solidaritatea şi că opusul acestui termen este discriminarea, atât de des întâlnită în zilele noastre.
Pentru un animator nu este de ajuns doar să vorbească ci trebuie să şi acţioneze. Sora Cornelia Pivniceru a accentuat că acţiunea este mijlocul prin care acesta trebuie să se facă remarcat, punând în aplicare toate cunoştinţele dobândite putând astfel să treacă la fapte. Animatorul nu trebuie să piardă din vedere că are o misiune importantă, aceea fiind de a-i aduce pe tineri la Isus. Tinerii s-au bucurat şi de vizita IPS Ioan Robu, în mijlocul lor, care a fost încântat să observe numărul mare de participanţi prezenţi, afirmând: „Am ajuns în viitor!”, dat fiind faptul că ei reprezintă viitorul bisericii şi că viitorul le aparţine, aflându-se chiar în mâna lor. Nici drumeţiile nu au lipsit, participanţii având ocazia sa urce împreuna pe munte, la Crucea Caraiman, unde părintele Daniel Bulai, responsabil pentru Pastoraţia Tineretului, a celebrat o liturghie specială, tinerii având ocazia de a se simţi mai aproape de Dumnezeu.