Pr. Anuşcă, noul preşedinte al Confederaţiei Caritas România
30.10.2010, România (Catholica) - „Avem onoarea să vă informăm că în data de 13 octombrie 2010, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Director, au avut loc alegerile statutare pentru funcţiile de conducere ale Confederaţiei Caritas România”, citim într-o scrisoare semnată de pr. Eugediu Condac, până acum preşedintele Confederaţiei amintite. „Directorii organizaţiilor Caritas Diecezane şi Eparhiale au ales în funcţia de preşedinte pe pr. Nicolae Anuşcă, iar în cea de vicepreşedinte pe dna Terezia Tiinder Lochli pentru un mandat de cinci ani, a cărui exercitare va începe la 1 ianuarie 2011.”
Sunt oferite apoi câteva informaţii biografice: „Născut în 1972, pr. Nicolae Anuşcă este Director al Asociaţiei Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj din anul 1997. Absolvent al Facultăţii de Teologie, a obţinut diploma în domeniul doctrinei sociale a Bisericii şi a fost hirotonit preot în anul 1995. În anul 2009 a urmat un curs de calificare şi specializare în domeniul Managementului Serviciilor Sociale la Universitatea Româno-Germană Sibiu. În perioada 1999 – 2005 pr. Nicolae Anuşcă a fost vicepreşedinte al Confederaţiei Caritas România. În ultima perioadă îndeplineşte o serie de responsabilităţi la nivelul central al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolică, fiind membru în mai multe Comisii Sinodale din cadrul Arhiepiscopiei Majore. Dna Terezia Tunder Lochli este Director al Organizaţiei Caritas Satu Mare din anul 2003, având o experienţă de lucru în Caritas încă din anul 1994. Licenţiată în ştiinţe economice la Timişoara, a participat de-a lungul carierei la sesiuni de formare în comunicare – Fundaţia Gordon Budapesta, management organizaţional – Caritas Linz, Managementul Instituţiilor Sociale – Universitatea de Ştiinţe Sociale Freiburg şi Universitatea Iezuiţilor Budapesta, curs de pedagogie.”
Scrisoarea se încheie notând faptul că „noua situaţie economico-socială în care ne aflăm cere o abordare serioasă, dar în acelaşi timp reprezintă şi o provocare pentru activitatea viitoare a Confederaţiei Caritas România. Programele existente la nivel naţional şi activitatea atât de variată din asociaţiile membre sunt un tezaur important care va trebui fructificat şi pe mai departe. De aceea, urăm noii conduceri mult succes şi putere de muncă în îndeplinirea mandatului, pentru a orienta întregul potenţial Caritas după voinţa lui Dumnezeu şi necesităţile oamenilor de astăzi.”