Lumea vede care sunt costurile faptului de a fi creştin
12.01.2011, Ierusalim (Catholica) - Cele două atacuri dramatice asupra unor comunităţi creştine în ultimele patru luni, cu un număr total de morţi de aproximativ 80 de persoane, arată lumii că a da mărturie despre Cristos poate presupune un mare cost, a afirmat Patriarhul latin de Ierusalim. Arhiepiscopul Fouad Twal de Ierusalim a făcut această observaţie în cadrul unui discurs adresat comunităţii ortodoxe din acest oraş, la sediul Patriarhiei Ortodoxe Greceşti. Întâlnirea a avut loc în contextul întâlnirii anuale a Comitetului de Coordonare a Conferinţelor Episcopale în Sprijinul Bisericii din Ţara Sfântă şi Adunarea Episcopilor Catolici din Ţara Sfântă, care este în desfăşurare în Ierusalim până joi, 13 ianuarie 2011.
Patriarhul Twal a salutat prezenţa atât a reprezentanţilor diferitelor Biserici din Ţara Sfântă, cât şi a reprezentanţilor Comitetului de Coordonare, care reuneşte Episcopi şi lideri religioşi din Conferinţele Episcopale din Canada, Anglia şi Ţara Galilor, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Spania, Elveţia şi Statele Unite, pentru o întâlnire anuală în Ţara Sfântă. Patriarhul latin a făcut referire la atacul din 31 octombrie asupra bisericii Fecioarei Mântuirii din Bagdad, în care au fost ucise 58 de persoane şi alte 75 rănite, şi atacul din 1 ianuarie asupra bisericii ortodoxe copte a Tuturor Sfinţilor din Alexandria, Egipt, în care au fost ucise 21 de persoane şi peste 100 rănite. „Preafericirea Voastră, Excelenţe şi iubiţi prieteni, întâlnirea noastră… are loc într-un timp în care întreaga lume devine în mod tragic conştientă de ce anume poate însemna să trăieşti ca martor al lui Cristos pe aceste pământuri”.
Patriarhul a afirmat că aceste atacuri fac ca decizia de a rămâne în aceste locuri frământate să fie „mai dramatică decât a fost vreodată”. „Deşi provocările cu care se confruntă oamenii noştri aici în Ţara Sfântă nu sunt exact aceleaşi, aceste evenimente lovesc şi pe oamenii noştri”, a afirmat el. „Acum, mai mult ca niciodată, vedem adevărul a ceea ce Părinţii sinodali i-au scris în propunerile lor Sfântului Părinte, şi anume că chemarea noastră la a fi purtători de pace ‘înseamnă a participa la crucea lui Cristos'”. Patriarhul Twal a mai citat Sinodul afirmând, „‘Într-o lume marcată de diviziuni şi poziţii extreme, suntem chemaţi să trăim comuniunea în Biserică rămânând deschişi faţă de toţi’. În mod clar, aceasta este uneori o chemare dincolo de puterile noastre umane. Doar harul lui Dumnezeu prezent în comuniunea noastră cu El şi între noi ne poate ajuta să îmbrăţişăm această misiune ca un dar preţios”.
Pe aceeasi tema: „http://inliniedreapta.net/frontul-european-al-jihadului-anticrestin/”