Misionarii Milostivirii divine la sărbătoarea Sf. Faustina Kowalska
12.10.2024, București (Catholica) - Duminică, 6 octombrie 2024, misionarii Milostivirii divine au marcat, împreună cu credincioșii din Arhidieceza de București, în cadrul unui program bogat de adorație și a liturghiei solemne, sărbătoarea Apostolului Milostivirii lui Dumnezeu, Sfânta Faustina Kowalska, al cărei Mic Jurnal continuă și azi să ne călăuzească spre înțelegerea dar mai ales spre trăirea celui mai măreț atribut al lui Dumnezeu, Milostivirea.
Sfânta Liturghie solemnă a fost prezidată de pr. Emil Moraru, responsabil al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB, și s-a bucurat de participarea unui număr mare de credincioși. A fost expusă, spre venerare, relicva Sfintei Faustina. În cadrul programului de adorație, grupul Faustinum și credincioșii s-au rugat Calea Crucii și Coronița Milostivirii divine și au meditat rugăciuni și texte din Micul Jurnal al Sfintei Faustina Kowalska. În cuvântul de învățătură, pr. prof. Tarciziu Șerban a arătat că Jurnalul Sfintei Faustina reprezintă o „comoară pentru înțelegerea vieții creștine” și mai ales a unor situații speciale din viață. Prezentând câteva scurte date biografice, a subliniat faptul că, în pofida unei existențe discrete în cotidian, Sfânta Faustina a avut parte de o viață bogată mistic, prin dialogul purtat cu Domnul Isus Milostiv.
Referindu-se la Jurnalul Sfintei Faustina, pr. Tarciziu a arătat că acesta nu este unul neapărat cronologic, ci unul de însemnări al trăirilor Sfintei, cu dificultățile care i-au marcat viața și mai ales misiunea de transmitere a mesajului Milostivirii divine. Dificultăți pe care acest Apostol al Milostivirii le-a depășit cu un preț mare de suferință dar mai ales cu ajutorul Domnului Isus. Într-un context istoric marcat la vremea respectivă de cele două războaie mondiale, mesajul Milostivirii divine, transmis de Isus Sorei Faustina se revarsă asupra oamenilor ca o mângâiere și o consolare, de natură să redea acestora speranța că orice dificultate și orice tragedie poate fi depășită când îl avem pe Domnul Isus alături. Pr. Tarciziu a subliniat că acest mesaj este, din păcate, din nou, la fel de actual și are rolul de a ne asigura că Domnul va continua să reverse Milostivirea Sa asupra omenirii. (Misionarii Milostivirii Divine)