Patriarhul Teoctist despre pr. Cleopa Ilie

2 răspunsuri

 1. Eusebio spune:

  Am auzit unele prelegeri ale marelui duhovnic ortodox parintele Cleopa. El traia intr-o lume a ortodoxiei. De ce spun aceste lucruri? Parintele a ajuns atat de mult sa-si iubeasca religia ortodoxa, incat cate odata uita de adevarul credintei noastre crestine, adevar care este comun Bisericii Crestine nu personal Bisericii Ortodoxe, acela ca in fata lui Dumnezeu toti suntem egali. Cand alegi pe cine sa iubesti te pierzi in intunericul mintii.
  Indemnurile pe care le-a facut catre cunoasterea lui Dumnezeu, indemnurile la rugaciune si viata plina de rugaciune personala si milostenie face din parintele Cleopa un bun Duhovnic. Aceste lucruri sunt pline de sfintenie.
  Am fost si sunt un simpatizant a parintelui, dar a lucrurilor comune noua, omului ca fiinta.
  DUMNEZEU SA IL IERTE!

 2. Ittu Anca spune:

  Cand mergi la Sihastria, te duci la Parintele Cleopa! Chiar daca a plecat la Domnul, parintele a ramas la manastire si in sufletele celor care l-au cunoscut sau i-au citit cartile.
  Cand am ajuns acolo am inteles ca acest om este mai mult decat stim noi. Nu spun „a fost„, ci „este„! Acolo in Neamt si de curand si in camara sufletului meu! Asa ca daca nu l-ati cunoscut mai aveti vreme…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *