Viitorul dialogului ecumenic se discută la Roma

3 răspunsuri

 1. Intensificăm rugăciunea cu toată credinţa, implorând lumina şi flacăra dragostei Duhului Sfânt asupra acelora care în aceste zile premergătoare Crăciunului se îmbrăţişează cu dragoste frăţească, decişi să reia dialogul ecumenic. Dea Dumnezeu ca atât Crăciunul, cât şi Boboteaza şi săptămâna de rugăciuni 18-25 ianuarie, să-i inspire din plin pe PĂRINŢII BISERICEŞTI(teologii) care vor lua parte la dialog: CA TOŢI SĂ FIE UNA.

 2. Parerea mea, ca teolog ortodox, este ca refacerea Bisericii in unitatea pe care a lasat-o Mantuitorul s-ar putea realiza in timp foarte indelungat(insa in fapt ea nu va avea loc niciodata)prin dovezi de ajutor si dragoste intre Bisericile traditionale Apostolice -asa cum a si apreciat Sfantul Parinte Papa Ioan-Paul al II-lea.

  Dupa mine, la aceasta ar trebui adaugate si urmatoarele: sa se restranga Bisericile spre configuratia lor din perioada secolului IV,adica sa se regrupeze in unitati administrative mai largi si in locul episcopilor decedati, sa nu se mai hirotoneasca la loc altii, pentru ca incat-incet sa se restranga numarul. Poporul drept-credincios are nevoie de preoti mai multi, de aceea ar fi de dorit, spre unirea Bisericii, de „sacrificiul„episcopilor.

  Restrangandu-se numarul episcopilor la minimul necesar
  pentru transmiterea Dumnezeiescului Har, Preasfintiile
  lor vor fi nevoite sa se unesca in final, refacand Biserica. Dar vor face aceasta?

  Eu, ca teolog, mi-am pus intrebarea: oare Mantuitorul a spus Apostolilor ca totdeauna intre ei sa fie unul mai mare? Nu este Dumnezeiescul Har mai mare ca toti?Nu toti slujesc lui Dumnezeu?

 3. Un mic intre cei mici spune:

  Exista un ecumenism bun si unul rau… cel care inseamna renuntzare la adevarata invatzatura e cel rau… cel care insemna dialog si diplomatzie e cel bun… Crearea unor formule de reintegrare insemna munca dar in unire sta puterea… Pax vobis!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *