Bucurie mare: Episcopul Zen va fi Cardinal

1 răspuns

  1. Armand spune:

    Nominalizarea episcopului Joseph Zen este prilejul unei bucurii profunde mai ales ca apare intr-un context interesant. Statutul Bisericii catolice clandestine este cunoscut. Regimul de la Pekin, fascinat de aparente, sustine un liberalism economic, admirabil de altfel, si un sistem politic de rafinata dictatura. Nevoia de a controla existenta fiecarui cetatean este la fel de mare ca si in timpul „revolutiei culturale„. Occidentalizarea este buna dar sub inteleapta indrumare a partidului!
    In acest context, primirea insemnelor de cardinal de catre episcopul de Hong Kong este nou prilej de afirmare a universalitatii Bisericii si, in egala masura , un magnific omagiu adus de Sanctitatea Sa unei biserici oprimate.
    Nu trebuie ignorat faptul ca aceasta nominalizare are loc in anul celebrarii Sfantului Francisc Xavier, ultima sa privire, spre tarmul Chinei, fiind rascumparata cu acest prilej.
    Ce va aduce aceasta incurajare a afirmarii credintei pentru Biserica chineza clandestina ? Greu de presupus chiar daca in Romania comunista aceste incurajari au avut roade de pret. Va fi probabil un pas in sensul splendidului prin actualitate „Nu va fie teama! „ din octombrie 1978. Este, oare, putin?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *