Vaticanul şi lumea întreagă se pregăteşte să îl comemoreze

2 răspunsuri

 1. Da! A trecut deja un an… parca mai sarac fara Papa Ioan Paul al II -lea si totusi mai bogat pentru ca El, acum, de-acolo, ne vegheaza… nu doar cu amintirea sfinteniei lui cat mai ales cu iubirea Lui eterna pentru umanitate, pentru tot ceea ce ne umbreste viata de zi cu zi spre a o deschide Iubirii infinite a lui Dumnezeu. A fost un sfant in viata si este un sfant in eternitate care implora si pe mai departe din Casa Tatalui milostivirea Sa asupra lumii. S-a scurs un an de la momentul despartirii fizice dar nici o zi fara El, fara prezenta lui spirituala si asa va fi pentru totdeauna, amintirea lui va fi vesnica in memoria celor care multumita Bunul Dumnezeu au trait frumosul si fructuosul sau pontificat. Slava Tie Doamne pentru ca ni l-ai dat pe Ioan Paul cel Mare si Sfant!
  Cuvintele sunt prea sarace spre a exprima ceea ce scumpul si dragul nostru Papa, Ioan Paul al II-lea ne-a indus sufletelor noastre cu intreaga lui fiinta, fapt pntru care acum la ceas comemorativ sa ne rugam si sa-i multumim!

 2. Petru Ciobanu spune:

  Au trecut 365 de zile de la moartea celui mai demn Om al secolului XX şi nu greşesc dacă afirm şi al secolului XXI. Am rămas parcă mai trişti fără el, ca şi ucenicii lui Cristos după Înălţarea Sa la cer. Dar trebuie să ştim una – Ei sunt cu noi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.
  Este important să ne aducem de Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea nu doar cu anumite ocazii, ci în fiecare zi, atunci când recităm Sf. Rozariu sau atunci când ne este frică, căci el ne-a îndemnat să nu ne temem.
  A plecat, dar nu ne-a părăsit. Ne-a încredinţat Tatălui, Maicii lui Cristos şi urmaşului său Benedict al XVI-lea. Ne-a luat cu el în inima sa mare, în care a fost loc pentru toţi. Suntem cu el şi o simţim.
  Să-l păstrăm şi noi în inima noastră, să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru un astfel de păstor care a ştiut să nu se abandoneze fricii, ci doar Maicii Sfinte. Să-i urmăm exemplul, să nu ne fie frică să-L primim pe Cristos în inimile noastre, mai ales acum, în ajunul Sfintei Învieri, când ne aşteptăm cu toţi răscumpărarea noastră din păcat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *