Procesiune de protest pentru salvarea Catedralei Sf. Iosif

9 răspunsuri

 1. Istvan spune:

  Recunosc stiu putin despre acest caz al pericolului care o paste pe Catedrala Sf. Iosif si tocmai de aceea m-ar interesa raspunsul la intrebarea: care este pericolul impotriva caruia suntem invitati sa protestam. Doar ca se inalta o cladire de birouri mare langa catedrala nu mi se pare argument rezonabil. Si o intrebare: de ce arhiepiscopia nu a cumparat terenul de langa catedrala pentru amenajarea unui parc de exemplu? Presupun ca a avut ocazia.

 2. I-am facut publicitate electorala lui Adriean Videanu crezand ca, prin alegerea sa ca primar general, chiar va face ceva pentru oras, pentru locuitorii ei. Videanu, ca si Halaicu, s-a dovedit a fi doar un aranjor de culise, interesat doar de spagi.
  Nu este suficien doar sa ne rugam si sa postim. Trebuie sa protestam, iar cel mai eficient protest este sa-l dam in judecata. Sa facem o lista cu cei care vrem sa-l dam in judecata pe Adriean Videanu pentru ca, prin distrugerea Catedralei, nu ne respecta. Sa-i cerem si daune; sa facem publicitate acestui proces si abia atunci nu va ignora protestul nostru

 3. Nu numai catolicii din Arhidieceza de Bucuresti, dar toti membrii Bisericii Catolice din Romania trebuie sa se mobilizeze intr-o aceasta actiune, folosind toate canalele de comunicatie pe care le au la dispozitie inclusiv cele diplomatice.

 4. L.M. spune:

  Nu trebuie sa fii specialist ca sa intelegi ca langa un jacas de cult, monument si pe deasupra si la catava metri distanta sa se construiasca o „ditamai „ cladirea. Autoritatile sa respecte dorinta cetatenilor romani si a celor straini care sunt impotriva acestui proiect distructiv.

 5. Ar trebui sa blocam cele doua intrari in santier. Pt. aceasta este nevoie doar de doua masini care sa fie parcate acolo.

 6. Daniel spune:

  Singurul lucru de care se mai tine cont in tara asta este protestul in strada. Crestinii din Romania trebuie sa stie ca sunt o forta daca sunt uniti. Protestul in strada cu blocarea pricipalelor institutii timp de cateva zile cred ca ar sensibiliza media si guvernantii si ar da si masura unitatii crestinilor.

 7. Robu Iulian spune:

  Suntem alaturi de Voi.
  Seminaristii de la Roman.
  Nu dati inapoi mergeti inainte. Salvati Biserica.

 8. As dori sa spun ca nu este un lucru corect sa se construiasca langa un monument istoric. Este dezonorant si deplorabil.

 9. Inainte de plecarea din tara Catedrala Sf. Iosif a fost locul in care imi gaseam linistea si imi regaseam increderea in viata in momentele de neliniste si suparare. Acum, auzind de toata miscarea pentru salvarea catedralei am incercat sa aflu mai multe amanunte despre proiect. Il privesc si ma intreb de ce e atata zarva? Cand am plecat (acum 9 ani) pe locul respectiv era un loc viran in paragina populat de caini vagabonzi si total inestetic. Proiectul propune o cladire care pastreaza culorile catedralei si o pune in evidenta! Catedrala are numai de castigat de pe urma implinirii proiectului: spatiu de parcare (sper ca noua cladire sa-l ofere), curatenie langa catedrala, si evidentirea ei dintre celelate cladiri care o inconjoara.
  Mai ganditi-va la un aspect. Cei care nu stiu catedrala dar vor folosi cladirea (in cazul in care vor fi birouri) au ocazia sa descopere un minunat sanctuar. E ca o invitatie spre meditatie si rugaciune. Sunt sigura ca analizand problema mai in profunzime realizati ca acest proiect aduce numai bine catedralei. Stim ca Dumnezeu are propriile lui cai de a realiza lucruri marete si de cele mai multe ori noi nu le intrezarim. Numai dupa implinirea lor ne minunam in fata intelepciunii si maretiei lui. Bucurestiul nu se distruge prin adaugarea de noi edificii. Canada este impanzita de biserici cu diverse arhitecturi si vecine cladirilor de diverse dimensiuni si forme arhitectonice. Nu forma, locul sau vecinii cladesc comunitatea religioasa ci oamneii adunati in numele aceleasi credinte. Important nu este ceea ce se intimpla in afara catedralei ci ceea ce se intampla inauntrul ei, enoriasii si faptele lor, credinta si onestitatea lor. Biserica nu e cladirea ci oamenii adunati sa-l slaveasca pe Dumnezeu. Fie ca el sa va lumineze calea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *