Duminică închinată mamei şi copilului

1 răspuns

  1. Alexe spune:

    Este foarte bine ca atrageti atentia asupra importantei pe care o are institutia mamei intr-o familie, si nu numai in familie, ci in lume. Aceasta, mai ales intr-o perioada in care cele mai multe mamici abandoneaza cu nonsalanta menirea pe care singure si-au ales-o: aceea de a continua sa fie mame si dupa ce au nascut.
    Cred ca biserica ar trebui sa ia atitudine si sa atraga femeilor atentia ca abandonarea copilului in mainile bunicilor, a creselor-gradinitelor, sau, cum e modern acum, ale unei bone este un act de mare, foarte mare risc si ca acest risc nu se merita decat daca intr-adevar situatia materiala precara o impune. In acest caz extrem, in care mama trebuie sa plece de langa copil si sa-si ia serviciu – efectiv pentru a-si intretine familia -, ea nu pierde prin nimic statutul de mama. Dar cand mama considera serviciul ca pe o alternativa la rolul de mama, pentru ca „efectiv nu mai suporta sa stea acasa cu pruncul, ca o proasta sau multe altele… (lucruri auzite chiar din gura mamicilor) acest lucru o degradeaza insutit. Biserica ar trebui sa atraga atentia ca si acesta este tot un avort, un avort facut in gura mare, cu multa publicitate, cu concursul agentiilor de baby-sitting, al asa-ziselor reviste de profil si al intregii industrii care s-a dezvoltat pe marginea abandonarii copiilor de la cele mai fragede varste in mainile unor straini.
    „Darul creatiei„ pe care mama l-a primit de la Dumnezeu este lepadat pur si simplu si nimeni nu ia nici o atitudine. Daca in trecut expresia „cei 7 ani de acasa„ era simbolul unui fundament bine asezat al educatiei, ce valoare mai are ea acum, cand scenele de isterie, de maxima proasta crestere – semne pe care copiii le dau inca de foarte mici, ca alarma ca sunt nemultumiti de educatia pe care o primesc – sunt tolerate cu zambetul pe buze de niste parinti, spun unii, „ingaduitori„, dar, in fapt, total indiferenti?

    E bine ca si biserica marcheaza printr-o zi in calendarul bisericesc importanta mamei, institutia pe care Dumnezeu a lasat-o pentru a-si continua lumea. Atentie deci mamicilor, aveti menirea de a continua creatia lui insusi Dumnezeu, numai voi aveti acesta menire!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *