Protest al Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara (comunicat)

4 răspunsuri

 1. Ralu spune:

  Sunt o timisoreanca, care particip o data sau de doua ori la Sf. Liturghie care se celebreaza seara la Domul Romano-Catolic din Pta Unirii in timpul saptamanii , si in zilele de duminica.
  Intr-adevar, existenta unui ecran mare la cativa metri de Dom afecteaza mult desfasurarea Sf. Liturghii in cadrul Catedralei Romano-Catolice „Sf. Gheorghe„din Timisoara, datorita sonorului foarte puternic. Pe acest ecran se prezinta diverse reclame, diverse concerte de muzica, s-au transmis in direct meciurile Campionatului Mondial de Fotbal 2006 pe toata perioada Campionatului.
  Intr-adevar, este o situatie mai dificila, o situatie de care , dupa cum se vede autoritatiilor timisorene nu le pasa, din nefericire.

 2. Anton Mosoia spune:

  Ma alatur din suflet protestului formulat si imi pun incaodata intrebarea daca refuzul personalitatilor europene de a introduce in Constitutia Europei propunerea Sf. Parinte de pioasa amintire Papa Ioan Paul al II-lea privind traditiile crestine ale Europei. Oare se doreste cu tot dinadinsul ca aceasta caracteristica a Europei sa dispara? Domnul Ciuhandru se pretinde partizanul unui partid crestin. Cum accepta asemenea sacrilegii? Este dureros ce se intampla in tara.
  A. Mosoia

 3. Claudia spune:

  Cum scriam si pe forumul primariei din TM, daca aceasta scena (pe care eu personal nu am sesizat activitati culturale decat formatii anonime care faceau playback fara jena) este considerata a fi atat de emblematica pentru cultura noastra sa fie amplasata pe viitor in centrul orasului si nu in Piata Unirii. Daca se poate, langa Catedrala Ortodoxa, sa vedem daca le convine. Ah, dar asa ceva nu are sa se intample niciodata.
  Sunt foarte deranjata de aceste intamplari, tulbura foarte mult pacea de care ai nevoie in biserica, e absolut o persecutie iar raspunsurile de pe forumul http://www. primariatm. ro/forum/ o batjocora, sugestii de a muta Catedrala Catolica nu scena. Domnul viceprimar afirma ca „Ecranul nu o sa mai fie . Dar scena, cu siguranta da! Promovarea artei de calitate in are liber se va face an de an. „ Arta de calitate? ? ? Cultura? ? ? Poate la Opera, la Filarmonica, in nici intr-un caz pe scena respectiva!
  Iar ecranul e asezat si mai sfidator intre scena si Dom, in foarte putinul loc ramas oricum.
  Am dat acest link pe forum dar nu imi fac sperante, din pacate, la noi ca la nimeni.

 4. Stefan spune:

  Eu personal de mai multe ori am sesizat verbal aceste aspecte Mons. Gheorghe Augustinov. Se pare ca se doreste cu ardoare discriminarea si trecerea pe un plan inferior a bisericii romano-catolice locale prin toate aceste terase, scene si ecrane, care au ca scop nedeclarat ascunderea obiectivului religios si tulburarea si deranjarea voita a celebrarilor liturgice. Ceea ce n-a reusit sa termine Ceausescu in privinta lacaselor de cult, se pare ca va fi finalizat pe alte cai mai perfide de catre actuala autoritate „democratica„. Este interesant de remarcat faptul ca nu aceleasi fenomene se petrec si in apropierea catedralei ortodoxe. Sa fie oare bunul Dumnezeu numai de confesiune ortodoxa? Cel putin asa lasa sa se inteleaga autoritatile noastre „democrate„. Ce ar fi daca la viitoarele alegeri vor participa la vot numai cei de confesiune ortodoxa, pentru ca se pare ca numai ei au parte de grija si respectul alesilor locali? Ce ar fi daca ar afla si anumite institutii europene despre modul cum se respecta dreptul la libertatea practicarii credintei in municipiul nostru, care se proclama „cel mai european„ din Romania? Ce ar fi daca…?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *