Sinodul greco-catolic răspunde (comunicat de presă)

3 răspunsuri

 1. Felicia spune:

  Este foarte trist că după atâţia ani de la revoluţie – când, vorba vine – s-a luptat şi s-a murit pentru dreptate şi democraţie – o problemă atât de importantă precum este intrarea în drepturi asupra proprietăţilor bisericii greco-catolice este ignorată sau tergiversată intenţionat. Mai mult, vrajba care s-a creat între credincioşii cultelor ortodox şi greco-catolic nu este reală, aceasta provenind din partea celor direct interesaţi în păstrarea bunurilor bisericii greco-catolice ca proprietate ortodoxă (personală! ? ) sau invocarea de motive prin care să amâne la nesfârşit repunerea în drepturi a proprietarilor. Nu este interesul nimănui să izbucnească un război religios, ar fi un mare păcat – şi aşa avem prea multe! – acest pământ trebuie să-şi ispăşească păcatele pentru a mai avea parte de binecuvântare – dar consider că reprezentanţii bisericii unite cu Roma nu sunt destul de vehemenţi, nu LUPTĂ, efectiv, pentru ca bisericile, casele
  parohiale şi pământurile să le fie înapoiate ACUM, nu peste o mie de ani! Nu cred că este mai multă nevoie de atâtea secte păguboase decât de o religie adevărată! Luptaţi pentru ca aceste sfinte biserici să ajungă din nou temple de rugăciune. Este de datoria dvs. , preoţi, episcopi şi alţi reprezentanţi ai bisericii Unite pentru ca aceste bunuri spirituale şi materiale să revină credincioşilor! Este o luptă care vi s-a trimis din ceruri şi trebuie să o duceţi la bun sfârşit! Îndepliniţi-vă Misiunea cu putere şi credincioşie. Sectele au înflorit şi au câştigat imense teritorii tocmai datorită slabei munci spirituale a religiilor adevărate. Ar fi o adevărată tragedie să fim învinşi! Luptaţi, cereţi Consiliului Europei să nu primească România în UE până când nu se va rezolva (şi) această problemă! Presa este cu voi! Pace, credinţă şi putere de luptă!

  Felicia R. Gheorghe – ziarul „Observator„ Arad

 2. Adevăr s-a spus, s-a semnat şi s-a comunicat! Adevărul să ne întărească, să ne îndrepte, să ne sfinţească, să ne unească, să ne iubească, să ne mântuiască, să ne facă cu adevărat fericiţi! Dumnezeu să vă Binecuvânteze Unitatea întru Adevăr, Preasfinţiţi Arhierei! Lăudat să fie în veci Cel ce va inspirat şi v-a determinat să-i ascultaţi Glasul Preasfânt!

 3. Elena Horga spune:

  Am retinut din text formularea comunist-ateu; reprezentantii statului sunt atei dupa felul in care judeca lucrurile si conduc poporul – eu asa vad lucrurile – nu trebuie sa ne asteptam la prea multe de la ei. Desigur comunicatul dvs. ar putea sa-i faca macar sa le fie rusine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *