Interviu: Europa fără Cristos?

4 răspunsuri

  1. M.M. spune:

    Imi pare rau, dar nici Romania, nici Europa nu mai imi pare crestina. Sa speram ca acel capital religios va conta si se va simti candva, desi pentru generatia nascuta si educata (? ) sub comunisti ma intreb daca exista asa ceva. Vremuri grele…

  2. Stefan spune:

    Dintru inceput doresc sa precizez ca sunt crestin de confesiune romano-catolica. Consider ca cele doua biserici traditionale, cea de apus si cea de rasarit, se afla in „ contratimp“ cu realitatea vietii de zi cu zi a oamenilor. In general primeaza ceremonialul, spectaculosul, plecand de la fastuozitatea si somptuoziatea arhitecturala a majoritatii bisericilor si catedralelor, apoi odajdiile preotilor si tuturor ierarhilor si culminand cu fastuozitatea ceremonialului liturgic evident mai ales la ritul bizantin. Aparent biserica este rupta de realitate si de viata cotidiana cu tot ceea ce inseamna aceasta in ziua de azi. Pentru o intoarcere la adevaratul crestinism, avem nevoie de simplificare si simplitate, de oameni ai bisericii care sa arate si sa se imbrace precum toti oamenii, care sa vorbeasca simplu si pe „ limba“ fiecaruia. Este mare nevoie de adevarati „ invatatori“ , care sa „ ne poarte de mana“ prin labirinturile vietii tot mai complicate si mai tentaculare catre limanul de care fiecare dintre noi avem o disperata nevoie. Acest liman este insusi Domnul Cristos Isus, care trebuie descoperit si acceptat in mod individual de fiecare om. Descoperirea adevarata nu poate fi realizata numai prin cantece religioase si rugaciuni prescrise si rostite aidoma unor mantre, ci prin patrunderea in profunzimea adevarurilor de credinta. Cred cu convingere ca numai astfel se va putea opri declinul „ crestin“ al Europei si se va putea salva ceea ce mai poate fi salvat.

  3. Slujba catolica este caracterizata prin fast si insasi bisericile sunt grandioase. Nu cred ca este nici o problema si pe mine in calitate de romao-catolic nu ma deranjeaza. Oricum crestinismul adevarat il purtam fiecare in sufletul nostru. Problema devarata este distrugerea morala prin acceptarea avorturilor, homosexualitatii, eutanasiei. Nu sunt valori crestine si de fapt cred ca nici o credinta decenta nu accepta asemenea aberatii!

  4. E dureros ca in constitutia europeana nu sunt recunoscute radacinile crestine ale Europei. S-a ajuns chiar la impunerea unor sacrilegii precum avorturile, homosexualitatea si eutanasia. Nu faptul ca exista un cult fastuos este problema pentru in esenta a fi crestin nu este un fapt exterior ci tine de suflet.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *