A fost fondatorul Comunităţii de la Taize catolic?

5 răspunsuri

 1. Petru Ciobanu spune:

  Cred că toate discuţiile care se poartă in jurul confesiunii căreia ia aparţinut Fratele Roger sunt inutile şi nu fac cinste nici unei părţi. Nu contează, a fost Fr. Roger catolic sau nu, important că a stiut sa adune în jurul său oameni de diverse confesiuni şi religii, prin aceasta demonstrând că nici o confesiune sau religie fi motiv de ceartă, conflict sau chiar război, a demonstrat că este posibil să conbieţuiască alături un catolic şi un calvin, un creştin şi un musulman, un hindus şi un confucianist. Aceasta ar trebui să fie tema de discuţie şi nu confesiunea căreia i-a aparţinut Fr. Roger.

 2. Am sentimentul ca ziaristul de la Le Monde nu a avut in viata sa o revelatie care sa-l apropie de Dumnezeu. Este oare mai importanta apartenenta la o confesiune decat faptele savarsite de acea persoana? Fr. Roger a facut ceea ce spiritul Evangheliei il cere de la fiecare crestin. „SA VA IUBITI UNUL PE ALTUL, ASA CUM V-AM IUBIT EU PE VOI„ ne-a poruncit Isus si cred ca Fr. Roger a inteles si a trait aceasta porunca.
  Cu respect,
  AMOS

 3. Ady Macsut spune:

  Nu stiu daca au rost asemenea dispute. Fratele Roger a
  fost un crestina adevarat care ne-a tinut o lectie vie
  de ecumenism. Odihneasca-se in pace!

 4. Ecumenismul adevarat trebuie sa porneasca din inima iar Fratele Roger este un exemplu graitor de Koinonie crestina. Nu cred ca au rost dezbaterile despre confesiunea acestui adevarat erou crestin.

 5. Edgar Vulpe spune:

  Identitatea religioasă şi apartinenţa politică nu sunt valori echivalente. Cînd se vorbeşte despre „catolic„, „ortodox„ sau „protestant„ în sensul apartinenţei la biserică ca instituţie umană, subliniind doar aspectul calităţii membrului a unui grup de oameni, este riscul de a uita că în primul rînd trebuie să fim creştini. Totodată identificare personală cu Cristos („eu sunt creştin„) necesită o identificare comunitară („eu sunt catolic sau protestant„). Doar şi Dumnezeu s-a făcut Om.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *