Îi vom spune lui Dumnezeu „Alah”?

5 răspunsuri

 1. Dan spune:

  Calea spre Infern e pavata cu intentii bune! , spunea cineva…

 2. Rarau Claudiu spune:

  Daca nu conteaza asa mult cum i te adresezi lui Dumnezeu dece sa nu-i spunem Buda sau Isis, e adevarat va la numnezeu nu conteaza asa mult formula de adresare dar Dumnezeu nu a aceptat nici o data sa fie asimilat cu vreun dumnezeu strain, si cand poporul Israel in vechime a cutezat sa face asa ceva a fost pedepsit drastic. Dumnezeu sa ne pazeasca prin harul si mila sa de a tranforma pe Dumnezeu cel viu intr-un Dumnezeu ecumenic.

 3. Anton Mosoia spune:

  Curajoasa si in acelasi timp inteleapta propunere. Am cunoscut musulmani care il accepta pe, Dumnezeu. Poate ca in spiritul unitatii crestinilor si a unei paci durabile intre oameni, se va gasi un nume acceptat de toata lumea civilizata. CREATORUL este acelasi pentru intreaga omenire, indiferent cum il numim fiecare. Important este sa-l recunoastem drept CREATOR.
  Cu respect,
  AMOS

 4. Perversa propunere – prin aparenta sa simplitate si evidenta logica. (Ca si intrebarea: cui sa i te inchini – lui Dumnezeu sau Cezarului? – fara a se lua in calcul ca Cuvantul era intrupat in aceiasi substanta ca si cea a „nevinovatului„ intrebator – asa ca raspunsul a fost pe masura.) La urma urmelor de ce Allah, Buda, Isis sau Amaterasu si nu Boss – pentru ca si buzele marilor acestei lumi sa-l poata pronunta fara suferinta? Dar e o chestiune de tehnica: ar trebui rescrisa „correct„ Biblia, Septuaginta si asa mai departe- Treaba grea! Nu-i mai economic si mai simplu sa lasam lucrurile asa cum sunt – macar pana dupa… Armagedon (mai stii cum iese?)… Vai tie… ca prin tine si pieirea… Zicea profetul – dar e asa mult de atunci!

 5. Acest episcop ar trebui sa stie (desi am mari dubii ca stie prea multe) ca toata crestinatatea de limba araba ii spune lui Dumnezeu… Allah. Asa cum crestinatatea de limba olandeza (cata mai exista) ii spune lui Dumnezeu… Gott. Cum francezii ii spun lui Dumnezeu, Dieu… Dar corectitudinea politica intuneca si minti cat de cat luminate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *