Biserica Ortodoxă şi cea Catolică sunt aliate

4 răspunsuri

  1. Ioan spune:

    Alianta nu inseamna: lasa-ma in pace ca sa te las in pace! Sa fii aliat inseamna a avea un scop comun: Glorificarea lui Dumnezeu si mantuirea omului. Aceasta presupune adevar, dreptate, caritate, mila fata de aproapele. Cum Biserica Ortodoxa nu prea are de gand sa repare greselile comise fata de aliatii greco-catolici, vorbele lor sunt goale (lipsite de continut) si in detrimentul unirii in credinta. Fie ca Spiritul Sfant sa le de-a darul rostirii si infaptuirii adevarului! Bunul simt nu inseamna mistificarea adevarului!

  2. Iuliu Ciprian spune:

    Are dreptate PS. Hilarion, aceasta minunata idee trebuie pusa acum in practica de catre slujitorii ambelor Biserici, astfel pierdem si cum se va da oare socoteala in fata Bunului Dumnezeu? Acum ori niciodata…

  3. Orlando Sorin spune:

    Biserica Catolica cu toate ramurile Ei, singura Biserica a Lui Cristos nu are alianta decat cu Cristos si in Cristos. In rest are dialog cu toata lumea din afara Ei care nu inseamna alianta. Nu are cum sa faca alianta in eroarea totala in care se afla sectele (schizmatice sau eretice sau cum le-o mai zice ca tot secte sunt). Deciziile Sf. Parinte sunt infailibile deci nu au cum sa fie spre eroare.

  4. Afirmatiile lui Hillarion privind „parteneriatul strategic„ intre bisericile Catolica si Ortodox reprezinta o aberatie, iar expresia „frontul„ ortodoxo-catolic imi aduce aminte de „fronturile„ create de comunisti in care includeau si ne-comunisti (asa-zisii „tovarasi de drum„), ultimul-pentru cei mai tineri:„Frontul Salvarii Nationale„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *