Cardinalul Martino va primi Ordinul „Steaua României”

2 răspunsuri

 1. Cardinalul Martino este un prieten al României – începând din 1972 când s-a aflat la Bucureşti pentru o conferinţă organizată de UNESCO. A vorbit despre începutul romanităţii în Dacia documentat de Columna lui Traian, despre „oaza„ de latinitate şi romanitate reprezentată de România şi despre unele evenimente care au marcat istoria României până în zilele noastre. Cardinalul are sentimentele de stimă şi simpatie si iubiri pentru istoria României, şi pentrur omani Această iubire a costat uneori, însemnând cruce, în luările de poziţie pe plan social pentru românii din Italia . Papa ia a încredinţat această sarcină, cardinalului ca să spunaobservaţiile sale, potrivit experienţei şi cunoştinţelor care trebuie să fie spuse nn spiritul adevarului cain viitoare enciclica care va aparea la Vatican ’ Caritas in veritate’ „
  Acest eveniment, acordarea „Steaua Romniei„are o mare încărcătura spirituală dar şi socială în contextul actual al românilor imigranti in Italia.
  Filiala Medicilor Catolici Deva

 2. Cardinalul J. L. Barragan prietenul Romanie

  Eminenta Sa Card. Javier Lozano . Barragán, presedintele Consiliului Pontifical pentru Pastoratia Operatorilor Sanitari, a vizitat, , Dieceza de Iasi in perioada 20-23 octombrie. 2007, a celebrat la Institutul Teologic si a participat la Liturghia tinerilor din catedrala. A vizitat Spitalul din Barticesti, vorbindu-le medicilor si a tinut in ziua de 23 octombrie o relatare la conferinta internationala „Ingrijiri la domiciliu – caritate si profesionalism„, .

  Obiectivului CONSILIULUI PONTIFICAL PRNTRU SANATATE este promova rea si coordona rea pastoratia sanatatii in Biserica Catolica. Acesta este obiectivul care se face ca o prelungire a Sfantului Parinte. ES. a prezentat lucrarea: „Sensul crestin al bolii si al suferintei„ Misterul suferintei se muta in misterul solidaritatiII, Astazi criza consta in absenta valorilor spirituale. Exista alte valori: tehnologice, economice, comerciale, valorile iubirii interumane, atatea valori care si ele sunt bune, dar fara fundament. Daca aceste valori periferice nu au un fundament, se ajunge la distrugerea tuturor, adica se intra in criza. Si cum se poate iesi din criza? Numai prin adeziunea la valorile Domnul Isus mort si inviat prin Duhul Sfant care ne face sa ne inaltam la Tatal ;

  ES. este mexican, Mexicul se aseamana intr-o anumita masura cu Romania. Ambele tari au trecut prin perioade de persecutie. Ati trait si Eminenta voastra o parte din acea perioada dificila Preotii au fost persecutati si se ascundeau ici-colo pentru a asculta cate o spovada sau mergeau in alte locuri, pe furis, pentru a celebra Liturghia. Daca erau prinsi, erau bagati in inchisoare. Daca politia gasea un preot celebrand Liturghia, era imediat dus la inchisoare sau i se dadea o amenda foarte mare. Casatoria canonica in fata Bisericii si a parintilor sa oficia la domiciliu lChiar ES am fost botezat in casa pentru ca nu era usor sa se mearga in alta parte. Cum s-a iesit din aceasta situatie? Desigur, Dumnezeu pastreaza totul. Prin credinta poporului lui Dumnezeu. Prin acesti preoti care mergeau pe furis si administrau sacramentele in diferite locuri. Seminariile erau inchise aproape in totalitate; unele functionau in ascuns. Si eu am studiat in case particulare, care erau ascunse.

  Impresiile ES: am vazut cladiri cu specific romanesc, foarte frumoase. Cu privire la oameni, din ceea ce am putut vedea in cateva zile, sunt foarte amabili, cu o anumita bucurie Un mesaj ar fi acela pe care l-am spus si seminaristilor, in spiritul fragmentului evanghelic citit in duminica misiunilor: Rugati-va cu insistenta pentru a pastra credinta. Cardinalul Barragan este in relatii preietenesti cu multi episcope . preoti si medici romani .

  Participand pe 13-15 noiembrie 2008 la Conferinta Internationala a Medicilor Catolici, din partea Episcopiei de Lugoj si-a exprimat afectiune deosebita fata de Romania si de romani . , A ramas cu impresii frumoase despre locasurile de cult din Bucuresti, Iasi. Roman Balticesiti, de seminaristi Institutului Teologic de participantii conferintei. A trasmis un mesaj de afectiune si apreciere Presfintiei Sale ALEXANDRU MESIAN , a exprimat dorinta de a reveni in Romania.
  Dr Budau P. Gheorghe
  Filiala Medicilor Catolici Deva

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *