Ierarhii ortodocşi ardeleni s-au întâlnit la Sâmbăta de Sus

4 răspunsuri

 1. Marin spune:

  Locuiesc intr-o tara preponderent catolica si sunt ortodox. Pe aceasta cale vreau sa multumesc fratilor catolici pt sprijinul nepretuit dat noua, ortodocsilor, prin acordarea unor locasuri de cult unde putem si noi lua parte la Sf. Liturghie in limba romana. As dori ca relatiile dintre cele doua Biserici la noi in tara sa fie pe masura, pt ca suntem toti frati uniti prin puterea Sf. Duh.

 2. pr. Cristian spune:

  Toti am dori o relatie macar in limitele normalului. Insa sa ma iertati domnule Marius, dar din 90 incoace sunt cam satul de vorbele in vant! Asa cum ziceti, in occident catolicii vin in ajutorul ortodocsilor, insa din pacate viceversa e intocmai inversa! Cand vom reprimi si in tara lacasurile de cult, macar unde avem nevoie de ele, fara a fi nevoie de procese tergiversate ani de-a randul, atunci vom putea spune ca suntem pe o cale normala in ce priveste relatia dintre cele doua Biserici!

 3. Marin spune:

  Pentru noi, romanii, anul 1990 este un nou inceput. Este o noua zidire. Daca vrem o constructie solida in fata greutatilor trebuie sa construim o temelie pe masura bazata pe dreptate si adevar! Cum putem?Trebuie sa indreptam nedreptatile facute de regimul totalitar comunist. Daca vom astupa adevarul si nedreptatea nu va fi liniste niciodata! Deci pt linistea noastra trebuie sa dam ce am luat cu sila din nou proprietarului de drept si sa stabilim relatii bazate pe fratie crestina cu Biserica Greco-Catolica, asa cum ii sta bine unui crestin.

 4. Decebal spune:

  „Celui care-ti cere tunica… da-i si camasa…” Biserica Catolica a facut-o fata de ortodocsi… si aici puteti vedea cum. Prin oferirea lacasurilor de cult pentru celebrare si nu numai…
  http://www.mitropolia.eu/ro/site/81/
  E de vazut cati ani vor mai trece pana sa inteleaga si Ierarhii ortodocsi asta…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *