Ce este milostivirea? Care sunt unele concepții greșite despre ea?

2 răspunsuri

  1. Alexievici Mihai spune:

    Cum este corect milostivire sau indurare. Indurarea este specifica lui Dumnezeu?

  2. Maria spune:

    Cred ca da, indurarea este de Sus. Sau acea mila de care vorbea Mantuitorul ar fi de fapt propria noastra lepadare de sine? Si mi se pare atat de bun articolul pentru ca in viata de zi cu zi, daca persista, cred ca oricine poate simti prezenta lui Dumnezeu lasand de la sine lucruri care par ingrozitoare momentan, si noi le iertam fratilor nostri sau le lasam in urma pur si simplu, nerezolvate asa cum ar zicea lumea. Daca este o datorie care am avea-o de colectat, si daca n-o colectam avem senzatia ca lumea se va surpa peste noi (caz personal), ca nu ne respectam si ne „lasam calcati in picioare”, dar daca trecem peste frica de a fi abuzati, si lasam nedreptatea sa treaca, cateodata ne surprinde Domnul in modul in care il rugam altfel sa ne surprinda cand ne rugam ardent pentru un semn in forme protocolare.
    Personal cred ca acest lucru se intampla, pentru ca, uitand de supararea noastra personala, ne aducem aminte de Paradis, de cadere, si de momentul cand am trecut peste Dumnezeu suindu-ne pe tron in locul Lui si judecand. Si daca cateodata putem face asta, Dumnezeu, inca Tatal Nostru, ne arata ca ne-judecand ne eliberam de o foarte mare parte din suferinta inutila de a fi singuri departe de El.
    „ci atunci când rudele sau colegii de la serviciu ne enervează sau ne frustrează” – sefii! ah sefii! :D Dar si ei tot de-ai nostri sunt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *