Ceremonie de intrare în noviciat în Congregația Surorilor Maicii Domnului

26.03.2019, Cluj (Catholica) - În 25 martie 2019, în Sărbătoarea Bunei Vestiri, Ingrid Dul, originară din Baia Mare, a pășit pe prima treaptă a consacrării, spunând Da-ul ei la chemarea pe care Dumnezeu i-a adresat-o, de a intra în familia călugărească a Congregației Surorilor Maicii Domnului. În această sărbătoare atât de încărcată de semnificație, Ingrid a primit veșmântul călugăresc, în cadrul ceremoniei numită înveșmântare, precum și un nume nou, ca semn al lepădării de omul cel vechi și de începere a unui parcurs menit să îi confere progresiv o nouă identitate: aceea de persoană consacrată lui Dumnezeu, primind numele de sora Paulina.
Cu această ocazie, tânăra novice, sora Paulina, a primit și „armele de luptă”: Cartea de rugăciuni și Regula de viață a Congregației, iar perioada care urmează este una de pregătire și formare intensă la viața consacrată, pentru ca, la timpul rânduit, să fie încununată cu momentul profesiunii voturilor. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Sfintei Liturghii arhierești de sărbătoare de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, mănăstire unde se află și sediul Congregației Maicii Domnului. Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Florentin Crihălmeanu, însoțit de cinci preoți și un diacon. Corul Surorilor Congregației a cântat răspunsurile liturgice. Au luat parte la sărbătoare surori venite din toate comunitățile CMD, dar și surori din alte Congregații aflate la Cluj cu ocazia unui curs susținut la sediul CRSM, precum și numeroși credincioși cinstitori ai Maicii Domnului și membri ai familiei tinerei novice, sora Paulina.
În cuvântul său de învățătură, PS Florentin a subliniat importanța Sărbătorii Bunei Vestiri, care marchează momentul conceperii în sânul Preacuratei Fecioare Maria a trupului omenesc al Fiului lui Dumnezeu, prin adumbrirea Spiritului Sfânt. Astfel a început mântuirea omenirii. Nici nașterea, nici viața publică, nici patimile răscumpărătoare, nici răstignirea, nici moartea și nici Învierea Domnului nostru Isus Cristos, nu ar fi putut să aibă loc dacă nu ar fi fost întâi de toate Da-ul Preasfintei Fecioare Maria. Astfel, Cuvântul lui Dumnezeu primește trup omenesc în sânul feciorelnic al Mariei care devine Mama Cuvântului Întrupat, ca și consecință a acceptării din partea Mariei a planului lui Dumnezeu, iar acest plan de mântuire se derulează până astăzi și până la sfârșitul veacurilor, salvând sufletele oamenilor care colaborează cu harul.