Papa Francisc i-a binecuvântat pe misionarii din Calea Neocatecumenală
28.06.2022, Vatican (Catholica) - Papa Francisc s-a întâlnit luni și a dat oficial însărcinările familiilor, preoților și seminariștilor din Calea Neocatecumenală care se pregătesc să devină misionari în țări străine. „Nu uitați privirea lui Isus, care v-a trimis pe fiecare dintre voi să propovăduiți și să ascultați de Biserică”, a spus Sfântul Părinte pe 27 iunie. „Am auzit misiunea dată de Isus: «Mergeți, dați mărturie, propovăduiți Evanghelia»”, a continuat el. „Și din acea zi, apostolii, discipolii, poporul au plecat cu toții cu aceeași forță pe care le-a dat-o Isus: este forța care vine de la Duhul Sfânt: «Mergeți și propovăduiți, botezați».”
Scurtele remarci ale Papei au fost făcute în timpul confirmării și trimiterii misionare, la o întâlnire organizată de Calea Neocatecumenală și care a inclus rugăciuni și cântări, în Aula Paul al VI-lea din Vatican. Calea Neocatecumenală este o mișcare eclezială care se inspiră din practicile Bisericii primare și care oferă formare creștină post-baptismală în aproximativ 40.000 de comunități mici, bazate pe parohii. Mișcarea este prezentă în întreaga lume și spune că are un număr de membri estimat la peste 1 milion de persoane. A fost fondată de Kiko Argüello și Carmen Hernández în Spania, în 1964. Argüello a făcut introducerea și a anunțat că în curând va fi deschisă prima etapă a cauzei de beatificare pentru Carmen Hernández, care a murit în 2016 la vârsta de 85 de ani. Liderul mișcării, în vârstă de 83 de ani, a enumerat, de asemenea, țările de destinație ale familiilor de misionari, care sunt din Europa, Asia, Africa, Australia și America. Mai mulți studenți ai seminariilor de la Calea Neocatecumenală vor face muncă misionară în China, a spus Argüello.
Papa Francisc i-a încurajat pe noii misionari să lase comunitatea creștină să crească „pe propriile ei căi, în propria cultură”. „Aceasta este istoria evanghelizării”, a continuat el. „Toți sunt egali în ceea ce privește credința: Cred în Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, Fiul care s-a întrupat, a murit și a înviat pentru noi, Duhul care ne ajută și ne face să creștem: aceeași credință. Dar toți cu modul propriei culturi sau al culturii locului unde a fost predicată credința.” El a spus că bogăția multiculturală a Evangheliei este istoria Bisericii: „Atâtea culturi, dar aceeași Evanghelie. Atât de multe popoare, același Isus Cristos.” Papa a mulțumit familiilor pentru disponibilitatea lor de a împărtăși Evanghelia ca misionari și i-a încurajat să fie docili față de Duhul Sfânt și ascultători față de Cristos și de Biserica Sa prin intermediul Episcopului local. „Aceasta este spiritualitatea care trebuie să ne însoțească mereu: să îl predicăm pe Isus Cristos prin puterea Duhului Sfânt în Biserică și cu Biserica”, a spus Sfântul Părinte.