Stigmatele ne arată patimile şi moartea lui Cristos

2 răspunsuri

  1. Diana spune:

    Este foarte interesant… insa nu inteleg de ce a avea stigmate este un dar… o onoare da… dar nu un dar… e prea dureros… si mi este greu sa cred ca Dumnezeu poate da oamenilor aceasta durere ca pe un dar… e prea absurd…
    In fine… pers ce poarta aceste stigmate… sunt numai pers cu credinta, care au o relatie speciala cu Isus? Sau pot fi si atee?

  2. Maria spune:

    Exista o varsta spirituala pentru intzelegerea fiecarui cuvant. E greu de intzeles natura de „dar„ a stigmatelor, dupa cum sunt greu de acceptat cateva din tezele spiritualitatii Familiilor din Nazeret ce se pot gasi in „Singur Dumnezeu ajunge„ ( Slawomir Biela), „Meditatii despre credintza. La scoala Sfintei Familii„(Tadeusz Dajczer) si „In bratzele Mariei„(Slawomir Biela), potrivit carora cei mai importanti talanti primiti de noi de la Domnul, asupra carora vom da seama despre cum i-am folosit sunt lipsurile, suferintzele noastre, limitele noastre, neputintzele noastre si nu talentele, ca in fapt orice moment de suferintza e un sarut tandru de iubire al Domnului … Cum asa? Sunt oameni care in limitele in care s-au regasit la un moment dat(Hellen Keller, de pilda, devenita oarba, surda si muta, Joni- paralizata de la gat in jos, Hawkins- condamnat la imobilizare in scaun cu rotile) au ajuns sa-L marturiseasca pe Dumnezeu, lucrarile Sale minunate, din mijlocul suferintzei si neputintzei lor, cat altzii, coplesiti de talente, nu vor fi fiind reusit sa o faca vreodata. Dar nu pot explica despre cum pot fi aceste lucruri … Cautati cele 3 carti specificate mai sus (cu imbelsugat corespondent si in spatiul ortodox, prin Pr. Rafail Noica, Sf. Siluan Athonitul s. a.), meditati-le si, cu harul lui Dumnezeu, vetzi intzelege cu sigurantza mult mai mult decat as cauta eu sa va detaliez. Asa sa va binecuvanteze Domnul in toate! Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *