Renunţaţi la doctrina euharistică, cer dizidenţii

3 răspunsuri

  1. Toma Radu spune:

    Nu intelegem ce vrea, de fapt, aceasta miscare disidenta. Euharistia este culmea si centrul vietii crestine, iar Preasfantul Sacrament nu este un „idol„, caci acolo este prezent Cristos, sub specia euharistica a Painii. Caracterul de Jertfa al Euharistiei este precizat de insusi Mantuitorul in Evanghelie (cf.Luca 22,19-20). Nimic nu e mai clar. Oare punem Evanghelia la indoiala? Biserica nu poate fi „democratica„ sau „nedemocratica„, intrucat nu e o institutie politica, creata de oameni, ci adevarata Biserica (catolica si apostolica) este cea intemeiata de Cristos, sub asistenta Duhului Sfant. Nu credem ca Sfantul Scaun ar accepta vreodata aberatiile acestor miscari disidente…

  2. Eusebio spune:

    Nu aceste lucruri duc la unitate, cateva sunt exagerate si chiar banale. Episcopul trebuie sa fie din randul clerului. Nu vreau sa par antifemeia, dar femeia are locul ei deja bine stabilit in comunitate si in Biserica. Sacramentul Euharistic ca celebrare si devotiune este si trebuie sa ramana asa cum este acum. Misterul Euharistic este misterul Domnului. Dumnezeu este creatorul tuturor vazuteler si nevazutelor: Daca noi vedem la celebrare ce ne arata preotul, cine crede cu adevarat vede si misterul sacramentului, cele nevazute. Pentru acei„revolutionari„ ai Bisericii Catolice diferenta dintre mine si ei este ca Dumnezeu mi-a deschis ochii si inima sa vad ceea ce ei nu vad, acele lucruri nevazute care sunt spuse in marturisirea credintei noastre, in Crez.

    Sunt de acord cu apropierea definitiva de celelalte religii, cu unirea noastra, cu si din tot sufletul, dar Dumnezeu sa ne dea intelepciune.

  3. SCANDALOS!!! O gasca de „recenti„ nu poate dicta Bisericii lui Cristos. Daca nu le place, sa caute degraba barna din ochiul lor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *