Radu Preda despre noua Mitropolie

1 răspuns

 1. Se cuvine sa-I multumim Divinului Pedagog, Care in virtutea Pedagogiei Divine a intervenit in viata Bisericii Sale prin Conciliul Vatican II. Trezirea urmarita si atinsa, este chiar semnul Iubirii si prezentei Invatatorului in Biserica Sa. Multumim ca noi suntem beneficiarii efectelor acestui < Seminar al Spiritului Sfant>
  Trebuie sa-i facem cunoscut spiritul…
  Salut actiunile prin care sunt facute cunoscute lucrarile conciliare.
  La jubileul de 30 de ani de la CVII a aparut Catehismul Bisericii Catolice, acum la jubileul de 40 de ani, Compendium la CBC… fie ca pentru fidelitatea fata de Cristos, dar si fidelitatea fata de CVII, dovada Pontificatul Reinnoirii ai carui martori suntem si noi, Sfantul Parinte Papa Ioan Paul II sa ajunga la cinstea sfintelor altare.
  Pentru mine CVII este actiunea Sfintei Treimi in secolul XX, in viata Bisericii dovedind/o lumii ca fiind Biserica lui Cristos, Domnul nostru care a venit pentru tot omul care vine in lume.
  Inca din perioada de pregatire si pana la efectele timp de 40 de ani, Sfantul Conciliu este manifestarea Pedagogiei Divine ca Pedagogie a Iubirii:Dumnezeu- Tatal este prezent prin Planul Sau de Iubire, de Mantuire, Dumnezeu-Fiul, Insusi cheama si Isi recapituleaza pentru noi Invatatura, Dumnezeu Spiritul Sfant/ plutind precum la inceputuri-peste ape, acum peste parintii conciliari, sfinteste, uneste si face realizabila actiunea de reinnoire la care suntem chemati.
  Tema Tezei mele de doctorat este Pedagogia Divina-Pedagogia Iubirii, manifestata in Conciliul Vatican II.( ma intereseaza sugestiile Dumneavoastra)
  Atat Sf.Parinte Ioan Paul al II/lea, cat si Petru al zilelor noastre- Benedict al XVI/lea, au fost pregatiti la Scoala CVII… asa Isi asigura Dumnezeul nostru continuarea reinnoirii declansata in secolul cel mai bogat in martiri din Istoria crestinismului.
  Multumim pentru interventia Sa in Istoria Mantuirii… .
  Cu speranta ca tot mai multi ne vom lasa transformati de atingerea aripioarelor Minunatului porumbel,
  Prof.drd.Elena Stefanescu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *