IPS Bartolomeu despre noua Mitropolie

2 răspunsuri

 1. Prin infiintarea mitropoliei clujului s-a reusit exact ce n-au resusit ungurii inainte de 1918. PS (şi nu IPS Bartolomeu Anania – ca nu l-a validat încă nici o structura a BOR)nu are dreptate cand spune ca austriecii nu ne-au lasat sa ne asezam mitopolia in centrul Ardealului, ci la perifeerie. Sau, din Valcea fiind, nu stie, sau, pentru scaunul mitropolitan, ignora realitatile istorice, Sibiul – nu Clujul – a reprezentat locul fermentului cultural ortodox, „sediul„ luptei pentru emencipare nationalaă. Se rasuceste Saguna in mormand, Prea Sfintite, se răsuceste ca ai resusit sa sfâşii Camasa lui Hristos , cum nici soldatii de sub crucea mantuitorului n-au facut-o!
  Sibiul e periferic pentru Ardeal? Oare nu Sibiul – iar nu Clujul – va fi capitala europeana culturala in 2007? oare nu la Sibiu – iar nu la Cluj – se va întruni, in acelasi an, a treia Adunare plenară a Conferinţei Bisericilor Europene?
  daca Sibiu este periferic pentru Ardeal, iar Clujul trebuie, musai, sa-i ia locul, de ce nu aplicam aceiasi masura cu Bucurestiul. De ce nu mutam capitala la Brasov sau Patriarhia la Sibiu, ca nu sunt orase periferice in raport cu restul tării?
  Ai sfasiat Camasa lui Hristos, Prea Sfintite – imi pare rau s-o spun, dar asta ai facut.
  Celestin

 2. Nu ma bag spune:

  Nu ma bag sa comentez decizia, dar as vrea sa ii spun lui Celestin sau Constantin, ca Bartolomeu Anania este Arhiepiscop, deci este IPS. Ca va fi Mitropolit sau nu, tot IPS ramane. Si dupa cum spune mai sus, e f sigur ca nu mai exista drum inapoi la decizie. Ca e buna sau nu, cred ca va zice istoria. Suntem prea mici sa judecam de acum :))))

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *