Libertatea religioasă în România: problemele rămân

5 răspunsuri

 1. Cum de problemele se vad doar din America? Probabil Romania isi va rezolva toate dosarele pentru aderare la UE, dar nu dosarul greco-catolic. Iar la final va arata cu degetul: uite, din cauza astora nu intram in UE… Halal tara, halal guvernanti.

 2. Itzic spune:

  Acum ca situl e catolic, inteleg. Dar raportul SUA nu arata doar prostiile statului si ortodocsilor impotriva greco-catolicilor. Raportul subliniaza ce fac ortodocsii si altor culte, de la intimidare pshilogica la cea fizica, sau ce face statul cu retrocedarile si altor confesiuni… Nu e de jena jenlor tara asta?

 3. Ioana spune:

  E revoltator ceea ce se intampla. Nu am absolut nimic cu ortodocsii, dar nu mi se pare drept ceea ce statul le permite sa faca. Biserica Sf. Arh. Mihail si Gavril din Satu Mare a fost inapoiata greco-catolicilor,dar pe motive ca executorul fie e bolnav, fie are alte lucruri mai importante de facut, nu a reusit sa-i scoata pe ortodocsi de acolo. In acelasi timp (ce coincidenta, nu?) greco-catolicii au fost nevoitit sa paraseasca protopopiatul si au facut-o fara a fi nevoiti sa „fie scosi„ afara. Daca nici acolo unde situatia este foarte clara nu se face dreptate…mai asteptam sa intram in mult ravnita UE?

 4. Samir spune:

  Aceste rapoarte vor fi la fel si in urmatorii ani. De ce nu se apeleaza la CEDO ?
  De ce nu sunt revendicate TOATE proprietatile ?
  As dori, daca se poate, sa primesc si un raspuns.

 5. Decean Mihail spune:

  Sunt nevoit sa spun fara menajamente ca numai un stat in care coruptia este endemica si in care crima este institutionalizata datorita monstruozitatii coruptiei din justitie, a putut lasa atata vreme nerezolvata juridic problema in discutie!
  Sunt slabe sperante de rezolvare intr-un timp foarte scurt (1 ianuarie 2007) a acestei probleme, fiindca dupa toate aparentele, tot asa cum Romania a fost primita in NATO va fi primita si in Uniunea Europeana, respectiv cu securistii in frunte, adica in cele mai importante functii din Statul Roman.
  Daca Uniunea Europeana si NATO fac tot atat de putin cat au facut pana acum in sensul de a ne scapa de lichelele securiste, acestor lichele datorandu-li-se coruptia endemica si monstruos institutionalizata, sunt foarte slabe sanse ca Romania sa devina un stat european intr-un timp previzibil.
  Cu teribila amaraciune, M. Decean

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *