Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse la Chişinău

1 răspuns

 1. Petru Ciobanu spune:

  Am rămas uimit când am aflat că Alexei al II-lea va veni la Chisinau. Si mai uimit am rams cand am aflat ca dragul nostru presedinte i-a conferit Patriarhului Rusiei (si doar al ei si ar trebui să fie) si cea mai înaltă distincţie de stat (nu ştiu pentru care merite faţă de neamul nostru, căci noi cu ruşii nu am fost, nu suntem şi nici nu dorim să fim înrudiţi). Mai apoi despre ce fel de biserică milenară poate vorbi Alexei al II-lea, când, încă în secolul al XV-lea cea mai mare parte a populaţiei ruse rămânea a fi păgână (pentru cei care nu ştiu: poporul rus a fost creştinat la comandă de către cneazul Vladimir în 988, pe când creştinismul la români este unul apostolic şi popular, neimpus de nimeni).

  Cel mai mult ce mă doare că nu ne va vizita în curand adevăratul slujitor al lui Dumnezeu, Patriarhul Teoctist, care, spre deosebire de Alexei al II-lea, nu doar că este un bun Păstor, ci şi un campion al cauzei ecumenice. Ştiute sunt piedicile puse de patriarhia rusă reunificării Bisericii lui Cristos sau injuriile la adresa Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea.
  Consider că biserica creştină dintre Prut şi Nistru, mult mai veche şi cu adevărat milenară spre deosebire de cea rusă trebuie să fie subordonată Patriarhiei Române şi nu celei ruse, condusă la momentul actual de către un fost securist şi interpus al puterii comuniste ale timpurilor trecute.

  În încheiere aş vrea să mă exprim cu gîndurile aceluiaşi Alexei al II-lea, care, când a fost luat la Domnul Ioan Paul al II-lea a declarat că speră că noul papă va relansa dialogul ecumenic şi să spun că sperăm şi noi, cei care cu adevărat dores o Biserică unificată că moartea Patriarhului Alexei al II-lea va deschide într-adevăr drumul ecumenismului şi nu al comusnismului.

  Aşa să ne ajute Dumnezeu!
  Amin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *