Tinerii sunt invitaţi să dea mărturie despre Duhul păcii

3 răspunsuri

 1. Petru Ciobanu spune:

  „Pacea va las voua, pacea mea o dau voua„. Aceste cuvinte pe care le auzim la fiecare Sfanta Liturghie vin sa ne aminteasca ca unul din cele mai importante testamente lasate noua de catre Domnul Isus Cristos a fost cel al pacii. Iar noi, oamenii, purtati de orgolii pamantesti si interese trecatoare, am uitat sa respectam acest testament. Traim intr-o lume pe care atat Fratele Roger, cat si Papa Ioan Paul al II-lea au vrut-o mai unita, mai buna, in care oamenii sa traiasca in pace si intelegere, in primul rand cu Domnul, si apoi si cu ceilalti oameni. Intr-o lume in care cei maturi duc razboaie, cei doi Parinti, trecuti la Pacea vesnica, prin glasul Sfantului Parinte Papa Benedict al XVI-lea cheama tinerii sa dea marturie pentru pace. Caci noi, in zbuciumul tineretii noastre, suntem cei care, pentru a ne dezvolta normal, avem nevoie de pace. De aceea, si mesajul Sfantului Parinte se adreseaza in primul rand noua, tinerilor. Noi putem fi acel glas care striga in pustie „pregatiti caile Domnului„. Si este bine ca am avut, avem si cred ca vom avea si in continuare un Pastor aici pe pamant care ne va chema mereu sa nu ne lasam sedusi de valori trecatoare, ci sa continuam sa strigam, pentru ca odata si odata va fi auzit si acest glas, aceste glasuri.
  Luptati pentru pace, dati marturie pentru pace si Mielul lui Dumnzeu, care ia asupra Sa pacatele lumii ne va da pace.
  AMIN

 2. Duhul Sfânt, trimis de la Tatăl de către Isus, după înălţarea sa la cer, este Acela, prin acţiunea căruia toate devin noi si faţa pământului se reînnoieşte. Fără îndoială, tinerii sunt ţinta preferată a Duhului Sfânt. Primirea şi ascultarea acestora de şoaptele Duhului întăreşte speranţa de mai bine în omenire.

 3. Mihai spune:

  Calea lui Cristos este drumul sacrificiului, al dăruirii de sine, al martiriului, acest lucru a fost dovedit în întreaga istorie a mântuiriii. Însuşi Isus, Dumnezeu puternic a dovedit cu prisosinţa acest lucru, oferind primatul marelui sacrificiu făcut pe Cruce, pe Golgota în numele tuturor… Ecumenismul, acea masă rotundă a acceptării , la care stăm cu toţii a fost stropit cu sângele fratelui Roger, însă acest lucru nu a descurajat inimile eroice ale tinerilor din ziua de astăzi… Ba dimpotriva ei au adus la această masă a dialogului înterconfesional pâinea păcii şi vinul iertării sfinţiţi fiind de DuhulPăcii…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *