Soluţia pentru împăcarea cu SSPX nu este agreată de toţi

3 răspunsuri

  1. Petru Ciobanu spune:

    În Evul Mediu cu schismaticii nu se discuta, erau pur şi simplu arşi pe rug. Dar acum suntem în secolul XXI. Nu pot să înţeleg de ce aceşti aşa-zişi tradiţionalişti nu doresc să accepte valorile instituite de Conciliul Vatican II, când, este ştiut, orice conciliu activează sub îndrumarea Duhului Sfânt. Aceasta înseamnă că aceşti schismatici nu vor să accepte nişte norme insuflate de însuşi Dumnezeu. Atunci despre ce fel de tratative şi recunoaştere poate fi vorba, când ei nu acceptă ceea ce a dat însuşi Dumnezeu. Dar pentru ei, care au greşit, mai este o cale de salvare: punerea acestora pe calea cea dreaptă, prin acceptarea hotărârilor Conciliului Vatican II.

  2. Niki spune:

    Fraternitatea sacerdotala Sf. Pius X. NU esto o societate schismatica. Acest fapt a subliniat si Mons. Hoyos. Conciliul Vatican II a fost un concil pastoral, fara a pune dogme definitive, asa ca nu este inspirat de Sf. Duh. Fraternitatea sacerdotala Sf. Pius X. este ultima speranta si ultima sansa a Biserici Romano-Catolice, singura Biserica care este infiintata de DOMNULUI nostru ISUS HRISTOS, pentru reintoarcerea la traditia milenara. Va veni timpul cand Vaticanul va multumi Excelenta Sa Mons. Marcel Lefebvre, pentru ca comunitatea sa a pastrat traditia si ritul tridentin.

  3. Lucian spune:

    Comentariul de mai jos a fost scris probabil de un lefebvrist, asa ca ar putea fi gasite circumstante atenuante. Dar totusi contine exagerari grave. CV2 nu este inspirat de Sf. Duh – de unde asa o sentinta grava? SSPX este schismatica in acest moment… Nu se pot invarti aceste cuvinte. Ca problema este depasibila, este altceva. SSPX ultima speranta si ultima sansa – iarasi exagerari. Doamna sau domnule Niki, ma gandesc ca poate sunteti lefebvrist(a) si atunci va inteleg ca nu va place eticheta de schismatic(a)… dar tot nu pot accepta extrema in care se salta! Sa dea Domnul sa fim in comuniune unii cu altii cat mai rapir!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *