La Pesceana legea este călcată în picioare chiar de cei care ar trebui să o apere (comunicat)

2 răspunsuri

 1. Pr. Cristian spune:

  Biserica Greco-Catolica din pacate mai sufera si astazi. Nu ma mir de unii preoti ortodocsi care mai degraba sunt pravoslavnici inca, dar de autoritati deja ma mir. Este lege, si prin lege si Biserica Greco-Catolica are drep de existenta. Sunt convins ca dreptatea nu va intarzia nicaieri. Si in Pesceana va fi odata bucurie precum in Satu-Mare. Si greco-catolicii sunt oameni, sunt romani. Si daca aceste drepturi nu sunt lor recunoscute, imi pare rau dar in acest caz un Basescu, sau un Tariceanu degeaba se zbate pentru Uniunea Europeana. Dar din pacate si azi spiritul moscovit mai domina in clericii ortodocsi si in autoritati. Dar va veni o data si ceasul dreptatii!

 2. Samir spune:

  Cu stupoare citesc (a cata oara? ) aceste randuri si realizez ca traim tot in „Epoca de Aur„
  Cred ca fara a apela la CEDO nu se va rezolva nimic si consider ca aceasta este calea ce trebuie urmata, grabite revendicarile in instanta si sesizarea CEDO. Cartea Funciara este „Regina probelor„ in procesele de revendicare si in Ardeal aceasta a existat. La CEDO nu se tine seama de cate voturi poate da fiecare cult.
  Fara aceste demersuri vor trece ani multi si vor exista aceleasi probleme, intrucat guvernantii nostri nu s-au deranjat sa elaboreze legea de restituire a locaselor de cult, desi aceasta este promisa aproape de la instalarea lor in noile fotolii, in timp ce proprietarii de drept ai bisericilor celebreaza in aer liber si i-as intreba pe acestia cum s-ar simti daca in casa lor ar intra cu forta si ar refuza sa mai iasa niste straini nepoftiti, care pe deasupra ar incerca sa-i si linseze?
  Ar fi interesant de vazut raspunsurile ce se vor da (? ) de catre Dl. Blaga, seful IPJ Valcea dar si a sefului IPJ Satu Mare.
  Ar trebui date comunicate in mass-media pentru ca populatia sa cunoasca aceste aspecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *