Trupul neînsufleţit al sorei Lucia a fost strămutat la Fatima

2 răspunsuri

 1. Armand spune:

  Importanta Fatimei transcende spatiul religios devenind o reflectare a veacului trecut. Este vorba de timp si spatiu, de mesaj si de asumarea sa. De reactia fata de semnele cu care Dumnezeu ne impovareaza si pe care, cu dezinvoltura, le ignoram.
  Adormirea surorii Lucia este o magnifica pilda de asumare a existentei prin intermediul credintei. De indeplinire a unei obligatii imanente. Sora Lucia este, alaturi de verii sai, un stralucit exemplu de chivernisire a libertatii. O libertate care se impune ca rod al relatiei cu Dumnezeu, intr-o lume a bulibaselii ontologice.
  Impresia odihnei de dupa truda este confirmata de parasirea acestei lumi dupa beatificarea verisorilor sai. Dupa spulberarea artileriei conspirationiste care asalta o taina sub steagul sub care se citeste azi „Codul lui Da Vinci„. Ori tocmai firescul atitudinii, viata calma si dedicata slujirii intre zidurile manastirii se cuvin a impresiona. Intr-o lume a spectacolului, luminii, senzatiei ametitoare, cu zeci de vipuri, staruri, vedete si vedetute, intalnirea cu Fecioara a fost pastrata cu discretie, pietate si smerenie intre marginile experientei strict personale. Mesajul conta, transmiterea sa corecta si prompta. Restul… tacere.
  Nu ma indoiesc de curanda beatificare a surorii carmelitane. Nu uit exemplara legatura a papei Wojtyla cu sanctuarul de la Fatima si apropierea sa de ultima martora a mirabilei peceti a secolului XX. Exista insa un miracol din a carui fascinatie ezit a ma desprinde: existenta surorii Lucia a Inimii Neprihanite. Ma indoiesc ca ar fi vorba de mostra de longevitate. Am temeri ca ar fi doar un dar atata timp cat fructul darului ramane coplesitor. Inainte de orice sora Lucia ramane un martor. Un martor care a strabatut timpul spre a marturisi, observa si indruma. A indruma prin propria sa prezenta si prin asumarea unei revelatii a carei marturisire o intrupa. Un nou Drept Simeon. O noua implinire.

 2. Bogdan spune:

  Lauda Lui Dumnezeu, Stapanul nostru si Datatorul de viata!
  Lauda Lui Iisus, Iubitorul de oameni!
  Lauda Sfantului Spirit, AtotInteleptul!

  Lauda Sfintei Fecioara Maria, Maica noastra Una Sfanta si Pura. Noi oamenii cadem in fata Ta si ne rugam:
  „Sfanta Fecioara Maria pazeste-ne de tot raul si ajuta-ne. Marita esti Tu, Nascatoare de Dumnezeu!

  Te adoram, Te Iubim, Te Marim

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *