Un nou Mitropolit în Biserica Ortodoxă Română

2 răspunsuri

 1. Din stire lipsesc cateva informatii.
  -au fost doua absente de marca:Mitropolitii Laurentiu Streza(cel faultat! ) si Daniel al Moldovei aflati „intamplator„ in strainatate.
  -icoana facatoare de minuni de la Manastirea Nicula apartine de drept Bisericii Greco-Catolice! Gestul responsabilior ortodocsi, in aceasta chestiune se inscrie probabil in„innobilarea relatiilor ecumenice in spiritul respectului reciproc si a iubirii comune pentru acelasi Domn Isus Cristos„.
  -in anul 1982 noul mitropolit primea un premiu de la Uniunea Scriitorilor. Tot in acel an subsemnatul primea si el un premiu:un DUI(dosar de urmarire informativa) de la „manastirea secu„.
  Bibliografie:I. M. Pacepa:„Orizonturi Rosii„
  -DUI_Nicoara Ovidiu CNSAS

 2. Armand spune:

  Consider impartirea Mitropoliei Ardealului ca o masura extrem de greu de justificat poate tocmai din cauza sirului de argumente care poarta pecetea unei permanente improvizatii. Eroarea fundamentala imi pare a fi fost neacceptarea de a candida a Inalt Prea Sfintitului Bartolomeu, scindarea Mitropoliei putand fi astfel evitata.
  Mai mult decat senzatia de optiune improvizata ca raspuns alegerii lui Laurentiu Streza din partea Sfantului Sinod mi se par injuste atacurile impotriva lui Bartolomeu Anania. Amestecul de aluzii rautacioase, rascolire a trecutului, etichete ireverentioase si insulte, in pur stil balcanic, indiferent de frustrarile care le alimenteaza, sunt intolerabile.
  Am inca credinta ca IPS Bartolomeu este, chiar inaintea calitatii de ierarh, un autentic carturar. Nu poate fi negat trecutul nici unuia dintre noi insa nu stiu cat de firesc este sa privesti adaptarea la vicisitudinile unor vremuri( nu cea mai morala, admirabila sau demna, doar raspuns , strict personal, la nerabdarea unui ev )drept crima fundamentala.
  Este opinia unui simplu cititor al lucrarilor lui Valeriu Anania. Este aceasta opinie rodul respectului fata de un octogenar care, prin truda esentiala (o noua editie a Sfintei Scripturi) a sters parte din prezumtivele culpe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *