Catedrala Mântuirii Neamului, cea mai înaltă clădire din România

6 răspunsuri

 1. Dolby spune:

  Viitoarea catedrala nu este in spiritul ortodoxiei ci al national-comunismului, al etnicismului si al complexelor de inferioritate si de „ramanere in urma„ fata de occident si fata de ceea ce este in sine, tipologic, occidental. Asemenea „monumente„ avem in Cluj, Timisoara, Tg. Mures, expresie a dorintei de dominare asupra celorlalte confesiuni si nationalitati din Romania. Catedrala compenseaza nereusitele morale ale acestei natiuni, inainte sau dupa revolutie, inainte sau dupa razboi. Vom avea „si noi„ catedralele noastre, asa cum le au cei din Vest. Diferenta fundamentala de viziune religioasa este secundara.

 2. Toma Radu spune:

  Citind comentariul precedent, as adauga:
  Poate fi si o dorinta de dominare a Bisericii Ortodoxe, dar Dumnezeu este Acelasi pentru toti. Faptul ca Romania e tara majoritar ortodoxa justifica construirea unei asemenea catedrale, mai ales ca Patriarhia actuala este foarte mica. Nu trebuie sa privim cu dispret atunci cand e vorba de slava lui Dumnezeu. Daca ortodocsii vor folosi aceasta constructie in scopul de a submina celelalte confesiuni (ceea ce nu cred ca se va intampla), e pacatul lor. La Cluj, Timisoara si Tg. Mures avem nu numai catedrale ortodoxe, ci si biserici catolice si protestante impunatoare, deci nimeni nu interzice celorlalte culte sa construiasca Domnului lacasuri cat mai frumoase, in care credinciosii sa se roage cu evlavie la Cel ce este Creatorul a toate cate sunt. Personal, fiind catolic practicant, ma voi ruga pentru ca aceasta catedrala sa fie spre gloria lui Dumnezeu, caci minunate sunt lucrarile Lui!

 3. Samir spune:

  O reminiscenta comunista. O sa ne laudam cu cea mai inalta cladire. Cred ca pentru credinciosi conteaza activitatea spirituala, ecumenica si caritabila a bisericii si nu grandomania. Parearea mea este ca acest lucru cu cea mai. . este neavenit. Manastirea Putna nu este cea mai mare, nici cea mai inalta, la fel celelalte manastiri romanesti, care fara a fi cele mai… au in interiorul lor o viata spirituala deosebita.
  Sa le ajute Dumnezeu sa o poata construi si sa fie intru marirea Lui.

 4. Lica spune:

  Desi e vorba in primul rand de o cladire deosebita cu scop spiritual, intrebarea logica care va trebui pusa – si in mod public desigur – e: cat va costa aceasta „marturie de credinta pravoslavnica„?

 5. Kael spune:

  Parerea mea esta ca aceasta din urma este si cea mai potrivita locatie, in primul rand pt ca este situata central accesul se poate face din multe parti si oricum parcul arata ca un camp cu iarba.

 6. Cea mai inalta cladire din Romania, avand 167 m inaltime si 40 de etaje, va fi construita la Cluj-Napoca de catre Nokia, pe amplasamentul actualei fabrici Ursus, fabrica de bere fiind mutata in afara orasului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *