Episcopul de Mostar-Duvno se îndoieşte de apariţiile de la Medjugorje

18 răspunsuri

 1. Am citit cu tristete aceasta stire, care vine dupa 25 de ani de aparitii ale Preacuratei Fecioare Maria la Medjugorje.
  Este adevarat ca nu exista o pozitie oficiala din partea Bisericii (aceasta va exista doar odata cu incetarea fenomenului), dar spiritul Medjugorje nu poate fi contestat. Cei care au fost acolo din toate colturile lumii (cu ajutorul lui Dumnezeu si eu am ajuns si anul acesta de ocazia aniversarii aparitiilor) au simtit cu siguranta ca este un loc special, un loc de mari haruri (actuale), au trait sentimentul prezentei Maicii Sfinte, gingasia si tandretea cu care ne iubeste. Nu exista cuvinte care sa poata exprima acest lucru.
  Vizionarii sunt oameni simpli, foarte umili, care nu s-au indepartat de Biserica, ci dimpotriva au adunat oamenii in Biserica, facandu-i sa reconsidere misterul Sfintei Euharistii, al Intruparii Domnului in Sanul Mamei Fecioara. La fel ca si Bernadetta – la Lourdes – ei dau o marturie si nu obliga pe nimeni sa creada. Harul credintei este daruit de Dumnezeu, prin mijlocirea Sfintei Fecioare, celor de bunavointa.
  In 1992, Sfantul Parinte Papa Ioan Paul al II-lea – de pie memorie – i-a spus Pr. franciscan Jozo (paroh la Medjugorje in 1981, persecutat, arestat apoi de comunisti si transferat intr-o alta parohie din ordinul Ep. Ratko), in vizita la Vatican: „Cunosc situatia voastra. Protejeaza Medjugorje. „
  Confirm din toata inima ca Maica Domnului inca se arata la Medjugorje, coborand in „iadul„ nostru pamantesc din raiul Sau ceresc, dintr-un mare favor al lui Dumnezeu, si nu oboseste a ne inveta sa ne transformam viata conform vointei lui Dumnezeu, sa ne rugam, sa iubim. Ea a spus: „Sunt Mama voastra … Daca ati sti cat de mult va iubesc ati plange de bucurie. „
  Nici nu vreau sa ma gandesc la ce va fi dupa ce vor inceta aparitiile.

 2. Pr. Cristi spune:

  Maica Domnului apare in sufletul fiecaruia care alearga spre ajutorul ei. N-are nici un rost un loc ca si Medjugorje ca sa ne apropiem spiritual de Maica Domnului. Oriunde ne vom ruga ei, ea va fi prezenta.
  Cat despre cazul Medjogorje, eu zic ca fiecare , , devotat„ pelerin sa astepte pozitia oficiala a Bisericii si sa nu se aventureze in cele , , spirituale, , luand o pe o cale mai degraba SF decat cereasca. Si daca apare problema neascultarii, apoi sa nu uitam ca originea tuturor relelor aici se afla. NON SERVIAM. Sper ca acest articol sa-l citeasca cat mai multi!

 3. Toma Radu spune:

  Personal, nu am fost la Medjugorje, caci nu mi s-a parut o atractie deosebita din ce am citit sau auzit despre asta. Cred ca multa lume exagereaza. Cum se spune si in predica episcopului Peric, aparitiile Sfintei Fecioare nu pot fi programate. Ea nu apare la comanda nimanui, ci vine in sufletul nostru si ne ocroteste cu caldura ei materna doar atunci cand o invocam cu credinta si umilinta. Iar in privinta asa-ziselor mesaje (care ajung si la noi, in Romania), ma indoiesc de autenticitatea lor. Sunt prea abundente, ca si cum ar fi programate sa vina ritmic. Cred ca e la mijloc afacerea cuiva. Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc. Oare de ce Papa Ioan Paul II, in lungul sau pontificat, nu a dat nici un document oficial prin care sa confirme aceste pretinse aparitii si miracole de la Medjugorje? Ramane confuza chestiunea…

 4. Intr-o oarecare masura, aceasta stire despre Medjugorje m-a intristat, dar m-a si bucurat, in parte cu bucuria pe care a simtit-o Isus atunci cand pe Calvar si-a sarutat Mireasa-Cruce, inainte de a o lua pentru mantuirea noastra pe umerii sfasiati de scorpioane.
  M-a intristat pentru ca stiu ca multzi sunt cei care au gasit drumul in sinceritate si adevar spre Domnul, trecand sau auzind de cele ce se intampla in Medjugorje, si ca – in functie de varsta spirituala a unuia fiecaruia dintre noi – avem nevoie de acele lucruri extraordinare ( convertiri spectaculoase, insanatosiri inexplicabile medical, eliberari de patimi si dependente cumplite etc. ) pe care inima noastra le vede si percepe ca manifestari ale harului, ale mijlocirii Preacuratei, ale milostivirii Celui Preainalt.
  M-a bucurat pentru ca stiu ca timpul incercarii prin care cele legate de Medjugorje trec mai cu seama prin contestarea ierarhica, va lucra pe aceeasi pedagogie pe care Domnul o aplica fiecaruia dintre noi, spre a ne curatzi aurul credintzei prelucrandu-l prin focul incercarii; m-am bucurat pentru clipa în care Medjugorje va straluci in lumina invierii , depasind Calvarul si rastignirea. Domnul Insusi, Capul Trupului Mistic a trait acestea : daca este din si in Dumnezeu, din toata aceasta negare Medjugorje va iesi mai puternic, stralucind in Inviere, daca este din si in Dumnezeu, portzile iadului si orice batjocura i s-ar aduce nu-l vor putea invinge!
  Ca in situatia atator marturisitori ai Domnului (ca, de pildă experientza Sfantului Padre Pio), opozitia inregistrata in chiar ierarhia bisericii fatza de astfel de fenomene considerate miraculoase ( insa, ATENTIE, NICIODATA! ! ! cu incalcarea ascultarii duhovnicesti datorate in ierarhie, mai cu seama de cei/cele consacrati – sau cel putin , nu la stiintza mea de acum, cand scriu aceste lucruri), daca aceste lucrari au fost de la Domnul , nu a facut decat sa adune dovezi incontestabile in … favoarea Domnului : observarea atenta a fenomenelor, consemnarea lor scrupuloasa, vadirea stiintzifica a naturii lor suprafiresti … E pasiunea Domnului de a face prin lucrarea Iubirii si Milostivirii Sale din orice handicap al creaturilor Sale, o treapta spre sfintenie, pentru ca este Acelasi Dumnezeu Care a invins zecile de mii cu o mana de izraeliti, Care a ales pentru a Se intrupa spre mantuirea noastra conditii care exclud absolut gandul ca e vorba de un rege si inca de Regele intregului Univers , Care a deschis raiul talharului de-a dreapta mai inaintea profetilor veterotestamentari care s-au nevoit sa se sfintzeasca prin aprige nevointe, Care S-a ridicat in slava la ceruri desi cu totii L-au vazut mort pe cruce… E Dumnezeul Care a creat lumea din nimic : cu atat mai simplu ar putea parea pentru El este sa ne cheme la sfintenie, la a a fi frati ai Fiului-Dumnezeu… . Spun “ ar putea parea” , pentru ca ‘ nimicul” nu se trezea sa-si dea cu parerea, sa-L invetze pe Dumnezeu cum sa faca lumea, in timp ce mult prea adesea omul – vas de lut – se considera mai intzelept decat “ olarul” -Dumnezeu Care l-a creat si se apuca sa-I dea “ sfaturi intzelepte” despre ce si cum sa faca.

  Nu apar Medjugorje si nu-l condamn. Daca este de la Domnul, Domnul Insusi este Cel care il va apara! Daca un este de la El, pentru mine un are decat importantza unei chemari la prudentza, de a intzelege si sta in garda in permanentza, pentru ca diavolul are siretenia de a imbraca chip de lumina si in a se strecura spre a le deturna de la menirea lori fireasca in cele mai sfinte indeletniciri ale omului.
  As exemplifica prin povestioara in care castigatorul unei intreceri dracesti, pentru perseverentza sa, a fost desemnat de Scaraotchi un diavol care a facut sa cada (sa i se inchine ingerului intunericului care luase chip de lumina ) un pustnic dupa peste 40 de ani de nevointze si ispite grele, sau cazul ARS – Maica Veronica Gurau – Manastirea Vladimiresti http://www. geocities. com/oficial1/vedenii. html in care s-a pornit de la minuni si aparitii ale Maicii Domnului, pentru a se ajunge in lucruri care nu au nimic a face cu Scriptura, in cel mai halucinant mod cu putinta – http://www. noul-ierusalim. ro/php/subcapitole. php? cap=2&sub=4 , http://www. noul-ierusalim. ro/ , http://www. geocities. com/oficial1/Thales. html ….. Atentie ! Tot Sfantul Parinte Papa Ioan Paul al II- lea ( probabil pentru viatza sa care fara nici un fel de dubii a STRIGAT si marturisit tuturor iubirea lui Dumnezeu ) – la care se pare ca a si ajuns Maica Veronica – este invocat pentru a legitima Vladimirestiul si A. R. S. -ul http://www. geocities. com/oficial1/mesajveronica1. htm
  In una din cartzile despre si cu mesaje de la Medjugorje exista avertismentul ca locul aparitziilor va fi la un moment dat luat de FALSE APARITII!
  Este riscul sub care cadem ori de cate ori confundam darul cu Daruitorul, cand uitam ca rostul darului e doar de a ne vorbi despre cat de mare e Iubirea lui Dumnezeu pentru noi, riscul de a “ umbla” numai dupa daruri, manifestari spectaculoase, minuni uitand sa privim spre Dumnezeu, uitand ca in fapt cel mai mare dar facut noua, cea mai mare minune pe care Domnul a facut-o pentru noi suntem chiar noi insine, propria noastra persoana, indiferent de cat de napastuiti sau umilitzi ne-am considera ca ne regasim uneori …
  Ma intristeaza insa ironiile ce calca in picioare dragostea de aproapele stergand de-a valma sfant si pacatos, miracole si credulitati facile … Domnul insusi nu si-a permis sa faca asta, staruind ca neghina aruncata de vicleanul in ogor sa fie smulsa doar dupa ce graul s-ar fi maturizat in rodul sau, ca nu cumva sa fie distrus vreun fir mai plapand de grau odata cu smulgerea neghinei.
  E just, pe Domnul il gasim inauntrul nostru dupa ce parcurgem drumul de la minte la inima, de la vederea ratzionala a creatziei Lui, care ne vorbeste despre El, la vederea duhovniceasca, cu inima … Desi am putea spune ca distantza dintre cap si inima este aproape standardizata pentru oameni, totusi ea este parcursa in timpi diferitzi , in varste duhovnicesti individualizate, dupa puterea fiecaruia … Unii nici nu ajung sa se aseze pe cale, altzii sunt ingaduitzi de Domnul a se naste direct spre finalul destinatziei, aproape de vederea cu inima … Nici pentru unii, nici pentru altzii nasterea – dar de la Dumnezeu nu trebuie sa fie motiv de ironie, judecata si dispretz, dupa cum nici vietzuirea indelungata langa Mormantul Domnului nu poate fi pentru o persoana consacrata garantzia faptului ca nu va predica folosind o limba de lemn, ca prin viatza si cuvantul sau vesteste doar plansul Mormantului, nu si bucuria Invierii Celui ce fusese coborat in acel Mormant …
  Nu stiu daca pot fi libera sa spun cu usurintza“ MEDJUGORJE NON SERVIAM” ( fie si prin referire la ascultare, decelat in raport de ce si pentru ce s-a cerut intr=-o anume ascultare) … Stiu ca daca in economia Domnului existentza Medjugorje-lui a fost ingaduita, si daca prin Medjugorje s-au convertit suflete la credintza profunda si adevarata in Dumnezeu, eu ma bucur in Domnul pentru existentza Medjugorje-lui.
  Nu pot sa-mi permit aceasta libertate, pentru ca pruncii duhovnicesti care mai au inca nevoie de laptele manifestarilor extraordinare de sfintzenie spre a creste in Domnul vor suferi, iar eu tremur pentru suferintza lor, dar mai cu seama de ce as putea sa adaug eu prin ironie sau lipsa de delicatetze la suferintza lor ( acceptand-o numai atunci cand ea este dorita de Domnul, pentru ca stiu ca El amputeaza , cauterizeaza spre a vindeca si salva, nu spre a exhiba eu cat de valoroasa si matura duhovniceste ma gasesc ).
  Nu pot sa-mi permit aceasta libertate cam pentru acelasi rationament dupa care fervent anticatolicul dar (relativ ) eficient – duhovnicescul Danion Vasile (http://www. danionvasile. ro/carti/jurnalul_convertirii. doc ) ar fi in masura sa se bucure ca a trecut prin yoga (desi yoga si credintza profunda si adevarata in Dumnezeu – consider- sunt categoric incompatibile): pentru ca pentru el ( si pentru catzi oare altzii, Doamne! ) in cele din urma yoga, cu toate distorsiunile si alunecarile ei, uneori chiar si de factura patologica, s-a consumat ca o statiune a drumului spre Dumnezeu.
  Asa ca sa fim prudenti, pr. Cristi, dand prioritate dragostei de aproapele si rugaciunii, si punand cu gingasie (dupa zicerea Maicii Tereza de Calcuta catre surorile sale : “ decat sa facetzi minuni mari cu obraznicie, prefer sa facetzi chiar si greseli mici , dar cu gingasie” ) talantul incredintzat noua de Domnul la cresterea celui de langa noi in varsta sa duhovniceasca.
  Si mai stiu ca – dupa cuvintele Apostolului Pavel – trebuie sa ma bucur INTOTDEAUNA in Domnul, pentru ca in timp TOATE LUCRURILE LUCREAZA SPRE MAI MAREA SLAVA A LUI DUMNEZEU, fie si esecurile mele, ale celor ce posteaza pe site sau chiar ale celor din Medjugorje – daca asta va fi vointza Lui!
  Asa sa ne miluiasca Domnul pe fiecare! Amin.

 5. Dan Patrascu spune:

  Mesajul meu este o chemare la ascultare fata de Biserica si de incredere in hotararile acesteia, intrucat sa nu uitam, in Biserica lucreaza Spiritul Sfant de peste 2000 de ani. Fenomenele gen Medjugorje intr-o prima faza creaza exaltare iar exzaltarea nu duce mereu la lucruri bune. Intre exaltarea inimii si ascultarea fata de Biserica un bun catolic trebuie sa aleaga mereu pe cea de a doua.
  Personal am rezerve fata de ceea ce se intampla la Medjugorje desi am fost acolo. Este ciudat ca Fecioara apare la ore fixe. Este ciudat ca acum la 25 de ani de la inceperea fenomenului Fecioara a ales sa se arate in tuturor „vizionarilor„, care au spus din timp cand va avea loc aparitia astefl incat totul sa fie un spectacol excelent.
  De asemenea privind roadele Medjugorje nu cred ca ne putem mandri cu foarte multe lucruri bune.

 6. Eusebio spune:

  Eu va spun un lucru, acele aparitii de care aud eu acum, daca sunt, doar cei cu inima curata le pot vedea.
  Este bine sa fii mai suspicios in astfel de probleme, dar va repet ca Dumnezeu este si creatorul nevazutelor si este probabilitate de a fi adevar in cele spuse.
  Credeti voi ca acei preoti savarsesc ceea ce savarsesc acolo mintind, si stiind ca prin minciuna se anuleaza tot?
  De ce se spune in crez si de cele nevazute?
  V-ati intrebat voi care sunt cele nevazute?
  Deci cu siguranta sunt lucruri pe care nu tot omul le percepe sau le poate vedea.
  Dumnezeu Isus, cand vindeca punandu-si mainile catre cel bolnav, oare vedeau cei de acolo lumina care revarsa din mainile Lui?
  Impunerea mainilor de catre preot pentru primirea unui sacrament este un semn vazut ca gest , dar nevazut ca har pentru oameni. Cati vad lumina care iese din mainile preotilor cand savarsesc acel moment, acea putere daruita de Dumnezeu lor?
  Nici chiar preotul care celebreaza acel moment, dar intradevar el simte, daca simte.
  Vedeti voi oamenilor Duhul Sfant?
  Poate sunt oameni care il vad dar cati?
  Dar simtiti pe Duhul Sfant, nu?
  Credeti in Duhul Sfant cu siguranta , de ce n-ati crede si in minuni.
  Imediat cel care primeste un mesaj de la Dumnezeu intr-un anumit fel , este catalogat ori nebun, ori eretic, ori mincinos pentru a-si face adepti a-i Bisericii unde slujeste, dar stiti cu siguranta ca acela nu are dreptate?
  Grea este viata umana cand privesti cu latura umana si usoara este viata divina cand gandesti cu divinitatea din tine.
  Fiti mai atenti la replici si mai receptivi la adevar.
  Sa fiti iubiti fratii mei.

 7. Am citit cu o oarecare intristare aceste grele cuvinte ale episcopului de Mostar. „Intristare„ ptr. ca sufleteste sunt legat de Medjugorje si de revelatiile private ce cred ca se desfasoara acolo (si nimeni altcineva decat autoritatea Bisericii -care de ani de zile a fost „luata„ pe aceasta tema episcopului de Mostar si episcopilor croati de catre Sfantul Parinte, singurul de la care poate veni o parere oficiala si definitiva- nu ma poate obliga sa nu le cred). Va rog sa fim atenti cand vorbim despre „autoritatea Bisericii„ in cazul Medjugorje: cat priveste verdictul asupra aparitiilor, asa cum am mai spus, Sfantul Parinte Ioan Paul a stabilit ca „puterea„ de a discerne este de domeniul Congregatiei ptr. Doctrina Credintei iar Conferinta Episcopilor Croati si Episcopul de Mostar nu se mai pot exprima pe aceasta tema. Cat priveste partea „disciplinara„, nu rezulta de nicaieri ca preotii franciscani de la Medjugorje nu se supun Episcopului. Dupa parerea mea, Episcopul de Mostar -si din cauza unor conflicte mai vechi intre franciscanii croati si episcopii diecezani- nu a „digerat„ bine niciodata faptul ca nu poate „controla„ 100% ceea ce se intampla la Medjugorje, si de aceea din cand in cand face afirmatii „tari„ in aceasta privinta. Pana acum fratii franciscani s-au supus cerintelor legitime (si subliniez legitime)ale episcopului locului, dovada este si faptul ca aceste lucruri le-a spus in Biserica parohiala din Medjugorje, in care merge in fiecare an ptr. Sf. Mir, iar nu in vreun palat episcopal indepartat; a vorbi de „schisma„ in acest context mi se pare cel putin exagerat din partea Monseniorului. Vom vedea cum se va termina si aceasta „poveste„, asteptam sa se pronunte cine are dreptul sa se pronunte. Pana atunci Episcopul de Mostar exprima opinii private -asa cum el insusi este constrans a afirma- despre care se poate discuta mult si bine, caci nu sunt „acoperite„ de autoritatea sa.
  Daca vreti sa vorbim despre pareri personale, eu cred ca sunt adevarate aceste aparitii. Sincer nu inteleg obiectiile celor care pun diferite „limite„ lui D-zeu si Maicii Sale in a se manifesta (nu ma refer nicidecum la diferenta intre Revelatia publica -incheiata cu Apostolii- si revelatiile private succesive). Simplul meu raspuns este cu o intrebare: DE CE NU? De ce n-ar putea? De cand incoace comandam lui D-zeu sau sfintilor cum sa se manifeste? De ce D-zeu n-ar putea alege doar unele persoane, locuri, timpuri, ecc? Doar cand asa-zisele aparitii ar contrazice Revelatia Divina pot avea dreptate obiectiile „orei exacte„, sau „timpului prelungit„, sau mai stiu eu ce. Nu s-au intamplat si la Lourdes sau Fatima unele lucruri care inainte nu se mai intamplasera?
  PAREREA ACTUALA OFICIALA A BISERICII este ca se pot organiza pelerinaje la Medjugorje (dar nu oficial, de catre parohii -pe motiv de prudenta-) iar preotii pot insoti credinciosii in aceste pelerinaje. Toate acestea in asteptarea unei decizii finale: actualmente suntem intr-un timp de asteptare a acestei decizii. Cand va sosi, sunt sigur ca toti se vor supune Sfintei Mame Biserica, care stie intr-adevar ce-i mai bine ptr. fiii ei.
  Iar despre roadele Medjugorje-ului, eu insumi ma numar printre acestea… Poate (si subliniez poate, nu pun limite providentei divine si cailor ei) ca astazi n-as fi preot si membru al Bisericii Catolice daca n-ar fi existat aparitiile din Medjugorje. Si ca mine sunt multi altii re-intorsi la practica credintei si multe alte vocatii. Doar in seminarul meu din 12, 4 veneam din acest „mediu„. O data cardinalul de Viena Schonborn a afirmat ca daca jumatate din seminaristii sai ii datoreaza aparitiilor din Medjugorje. Ar mai fi multe altele…
  In concluzie: nimenea nu este obligat sa creada revelatiilor private (de ex. Lourdes, Fatima) chiar cand acestea sunt aprobate de Biserica. Celor care nu cred li se cere (din respect si caritate fata de ceilalti care cred) sa nu uite caracterul de „opinie„ al parerilor lor pe aceasta tema si nici spiritul de dragoste, pana atunci cand Biserica nu se exprima in contrar.

 8. Dan Patrascu spune:

  Interesant ceea ce a zis pr Ovidiu. Personal cred ca diferitele convertiri nu sunt neaprat o dovada a a faptului ca Fecioara Maria se arata, ci o dovada a lucrarii harului. Oamenii care merg acolo in pelerinaj, merg cu preconceptia ca acolo se arata Fecioara Maria si prin aceasta autosugestie ei se deschid lucarii harului, lucru ce nu il faceau inainte. De asemenea e drept ca la Medjugorje s-au inaltat spre cer milioane de rugaciuni sincere ceea ce este un lucru bun, dar nu certifica aparitiile.
  Problea ascultarii nu se pune atat la calugarii franciscani cat la vizionari, care au primit sfatul duhovnicesc de a nu face spectacol din aceste aparitii. Si totusi acestia au convocat mii de oameni la marea aparitie de 25 de ani.
  Atata timp cat Medjugorje se afla in dieceza de Mostar, episcopul este indreptatit sa „isi dea cu parerea„ si sa ia diferite masuri disciplinare.
  Padre Pio, Bernadeta, sora Lucia au ascultat mereu de episcop! De ce nu fac si vizionarii de la Medjugorje la fel? ? ? ?

 9. Eusebio spune:

  Padre Pio cu toate ca facea minuni si avea semnele Lui Isus nu a fost crezut. Invidie si rautate din partea multora si din partea anumitor feti bisericesti.
  Daca eu vad ca ceva este alb si este asa, apoi vine preotul si-mi spune ca nu este alb ci este negru , spun ca preotul ca trebuie sa-i dau ascultare ?
  Este o minciuna spunand ca nu este alb ? Minciuna este un pacat sau nu ?
  De ce nu intelegeti oameni buni ca sunt lucruri pe care nu orice om le poate percepe si aceste lucruri trec granita intelegerii umane .

 10. Roza spune:

  Eu cind am aflat ca Mama noastra sfinta isi arata chipul divin Unor persoane, am simtit o mare bucurie si incredere. Dorinta Mea cea mai intensa era sa am acces si eu la contemplarea Preafrumosului ei chip. Am privit minunata icoana a Preacuratei si am folosit toata imaginatia si fantezia mea pt a putea intui frumusetea ei cereasca. Am rugat-o cu umilinta pe Preacurata sa imi permita si mie, umila Adoratoare a ei, sa o vad. Stiam ca daca o rog cu lacrimi ea imi va indeplini dorinta. Si mi-a indeplinit-o. Acum nu ii mai cer acest lucru. Cind ma gindesc la Maria si la trandafirii de la picioarele ei, chipul ei devine lumina cerului, devine fericirea din inima mea si din inima universului, glasul ei este respiratia mea si cintecul iubirii.
  Nu am ajuns la Medjugorje pt ca nu am avut bani. A fost mai bine pt ca Maicuta Sfinta vine aici la mine. Sa nu se intristeze cei care inca nu au vazut-o, sau cei carora li se spune ca aparitiile de la Medjugorje nu sint autentice. Trebuie sa creada fiecare ca Mana noastra ii iubeste pe toti la fel si ca vine sub o forma sau alta la fiecare. In dormitor, in natura, la biserica, acolo unde sintem si noi acolo si o invitam.

 11. Maria spune:

  Eu atat pot spun: am fost, am vazut, am simtit, m-am schimbat. Astazi sint catolica. Am invatat sa ma rog altfel-CU INIMA. De atunci sint o alta persoana din punct de vedere spiritual. Drumul meu este impreuna cu Regina Pacii. In curind ma duc iar , in acest petec de rai pe pamint. Multumesc cerului pentru aparitii si mesaje. Acum si biblia o pot intelege cu mai multa usurinta. Celor care nu au fost le recomand mai multa prudenta in verdictul asupra Medjugorjelui.
  IUBIREA INVINGE.

 12. Viata parintelui Padre Pio, pentru cine nu l-a cunoscut, trebuie aprofundata din cartile publicate si nu doar citite. Este una a citi si a recenza viata unui sfant-fie el si contemporan- si alta a simti prin propia traire ca acesta este in preajma ta, cu tine, iti intelege pasul si, in taina, te indruma si-i vorbeste inimii… Asa l-am cunoscut eu pe Padre Pio: oblojandu-mi ranile picioarelor cand nu mai puteau inainta din cauza oboselii suprasaturate, materialicesti. Dumnezeu sa ne ajute!

 13. Ciule Răzvan spune:

  Lăudat fie Iisus şi Maria!

  Această ştire mă întristeză profund! E trist că deşi au trecut 25 de ani de la prima apaiţie a Reginei Păcii, în repetate rânduri episcopii din Mostar ş-au afirmat în mod public îndoielile faţă de fenomenul din micul orăşel Bosniac!
  ÎNAINTE DE ORCE ALT COMENTARIU AŞ VREA SĂ VĂ SPUN CĂ NU AM INTENŢIA DE A PRECEDA ÎN NICI-UN FEL JUDECATA ASUPRA AUTENTICITĂŢII FAPTELOR ŞI MESAJELOR DE LA MEDJUGORJE, , ACEASTA REVENIND JDECATĂ BISERICII, ÎN FAŢA CAREIA MĂ SUPUN PE DEPLIN. . TOT CE VREAU ESTE SĂ VĂ SUPUN ATENŢIEI PĂREREA PERSONALĂ ŞI EXPERIENŢELE TRĂITE ÎN CELE 2 PELERINAJE PE CARE LE-AM FACUT LA MEDJUGORJE!
  La fel ca şi Pr. Ovidiu şi cu siguranţă mulţi altii, pot spune că mi-am găsiit vocaţia datorită apariţiilor Maicii Sfinte. Totul a început acum 6 ani când am cunoscut o novice din ordinul Fericitei Maria Schinina, asfel am aflat de aparitiile Sfintei Fecioare de la Lourdes, Fatima, Guoadalupe şi binenţeles Medjugorje. Am m început să fac Rozarul, (rugăciune care din pacate nu se practică în Biserica Ortodoxă, din care fac parte), apoi Novena de la Lourdes, citeam zilnic pasaje din Biblie si alte carţi religioase, încercând să pun în practică mesajele Feciarei. În acea perioadă de rugaciune intensă am simţit pentru prima oară chemarea de a-I slujii lui Dumnezeu şi Sfintei Sale Maici, aşa că I-am promis Mariei că dacă mă va ajuta să merg, pentru că trebuie să ştiţi că m-am născut cu un hndicap şi sunt imobilizat într-un carucior cu rotile, îmi voi dedica viaţa lui Dumnezeu slujindu-I ca preot! Peste 4 ani , am ajuns în sfârşit la Medjugorje, am plecat convins că voi fi tămăduit, nu afost aşa dar chiar dacă nu mi-am aflat vindecarea am simţit bucuria, pacea, ragostea şi harul lui Dumnezeu. Întorcându-ma acasă am simţit mereu ajutorul Fecioarei în toate încercările (examenul de capacitate, admiterea la Seminarul Teologic ş. a) Fericit m-am intors şi în 2005 pentru a-I multumi pentru ajutorul oferit. Acolo Sf. Fecioară mi-a oferit şi de acceastă dată trăiri mai presus de cuvinte, cea mai intensă fiind aceea pe care am simţit-o la ultimul mister de durere, atunci cand am simţit mai puternic ca nici o dată iubirea divnă, împlindu-se asfel cuvintele Fecioarei „Micutii mei, dacă aţi ştii cât de mult vă iubesc, aţi plânge de fericire! „ În acele clipe de nemărginită bucurie, când mă aflam în faţa lui Iisus şi a Sfintei fecioare, chiar în locul apariţiilor, n-am putut să fac alt ceva decât să-mi incrredinţez încă odată viaţa lui Iisus si Sfintei Sale Maici!
  Mâine ar trebui să plec pentru a trea oară la Medjugorje insă din păcate nu voi reuşii să merg anul acesta.
  Oricum mă voi ruga Sfintei Fecioare să ne dăruiască tuturor toate harurile necesare pentru a dobândi Viaţa Vesnică! Sper ca această mărturie să vă ajute să vă faceţi o părere despre cea ce se întâmplă la Medjugorje şi să vă îndemne să răspundeţi personal chemării Maicii Sfinte, făcând un pelerinaj la Medjugorje!

 14. Lucica spune:

  Eu cred in veridicitatea aparitiilor.

 15. Anonim spune:

  Regina Universului se arata oricui are credinta adevarata. Ea se roaga pt. noi si ne iubeste nespus de mult. Asa sa o iubim si noi, pe Mama noastra Sfanta, pe Regina Pacii care se arata la Medjugorje, un loc unde as vrea cu adevarat sa ajung.

 16. B.F. spune:

  Am fost de 3 ori la Medjugorje si de fiecare data m-am intors cu o credinta mai mare acasa, cu o bucurie si pace in inima ce n-o aveam inainte. Aici am regasit valoarea postului, a rugaciunii si a adoratiei Euharistice, viata mea a devenit mai ordonata, am timp mai mult pt. Dumnezeu, am o rabdare mai mare pt. aproapele meu. Ma voi ruga pt. episcopul de Mostar.

 17. Atitudinea Mons. Peric este a unei persoane extrem de informate, si care cunoaste bine dedesubturile evenimentelor, precum si faptele!
  De aceea reactia multora de indignare sau de regret dau dovada unui infantilism spiritual ingrijorator. S-au adunat o serie de evidente care conduc la posibila concluzie ca asistam la una dintre cele mai mari fraude din istoria Bisericii Catolice! Detalii se gasesc pe http://www.unitypublishing.com

 18. Alex.0 spune:

  Degeaba criticati voi acest loc si aceste fapte: este destul de clar ca Medjugorje este un loc sfant. Pr. Ovidiu-Petru Damian zice multe lucruri adevarate; pot marturisi si eu ca de la prima mea poposire in Medjugorje mi-a schimbat viata… am venit acasa alt baiat, cu o credinta mult mai mare. Inainte de a merge la Medjugorje pot sa zic ca de la o scara de la 0 la 10 avem credinta de 4… dar acum dupa Medjugorje pot sa zic ca am o credinta de 9. Cand voi mai merge la Medjugorje cu siguranta ma voi intoarce cu o credinta de scara 10. Multumesc Medjugorje pentru schimbare!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *