Arhiepiscopul Robu: Sentimente de tristeţe şi neputinţă

6 răspunsuri

 1. Eusebio spune:

  Solidaritatea crestina si nu numai , solidaritatea umana pentru binele comun , intrece orice bariera politica sau de orice fel.
  Acum catolicii , ortodocsii si evreii au aratat unitate.
  Interesele indiferent care sunt, calca demnitatea umana si valorile crestine dobandite in peste 2000 ani.
  Sa faca Dumnezeu ceea ce trebuie ca sa fie bine pentru locasurile inchinate Lui.
  Doamne ajuta!

 2. Doru-Mihai spune:

  Ceiace s-a si demonstrat :puterea seculara romaneasca demonstreaza fatis, fara ocolisuri, ca nu are nimic comun cu idealurile si fundamentele perene ale traditiei, culturii si spiritului milenar al continentului Europa. Dorinta actualilor, disperata , trecand peste orice alte considerente, este de a fi receptati drept un cap de pod fanatic de fidel al antieuropenismului resentimentar si funciar anticrestin din taramuri departate , cu populatie de stransura iremediabil secularizata si dezdumnezeita.
  N-ar fi de mirare ca vremile ce au necesitat sange martiric -samanta pentru o perpetua recrestinare -sa fie aproape. Prin ceva trebuie sa intre in istorie si guvernarea actuala. . Ar mai fi fost cunoscut Nero daca nu ar fi prigonit pe crestini ? Ar mai fi putut fi Ceausescu un termen de comparatie ?

 3. Sr. Roza spune:

  Pare sa fie un rau mare faptul ca se construieste un astfel de edificiu in apropierea catedralei. Este momentul sa ne incredem mai mult in Dumnezeu, avand speranta si credinta ca biserica va triumfa in ciuda piedicilor care-i apar in cale. Sa ne unim in rugaciune ca sa triumfe binele in lume iar ceea ce este potrivnic vointei lui Dumnezeu, sa dispara in negura timpului.

 4. Cristian spune:

  In anii 70 la Oradea, se punea problema dărîmării sau mutării bisericii St. Laszlo de pe amplasamentul ei actual. Atunci credinciosii(catolici şi nu numai)au facut un lanţ viu in jurul bisericii in post şi rugaciune de trei zile şi nu s-au mutat de acolo pînă nu a fost anulată hotărîrea. Aşa au ştiut in acele vremuri credincioşii sa apere biserica in care se rugau. Poate este momentul ca mai mulţi să se adune şi să facă la fel. Contemporanii nostrii politicieni in aceste momente işi ingropapa chiar propria lor origine şi istorie, dar vin apoi altii peste cateva sute de ani care vor dezgropa şi vor pune la loc de cinste vestigiile descoperite. Cineva spunea ca singură iubirea este de ajuns, un alt autor spunea sec„nu„, este nevoie de atitudine crestina, caci precum o gradină nu creşte şi nu se ingrijeşte singura tot aşa este şi munca creştinului întocmai ca şi a grădinarului. Dar chiar oricăt de importantă este acea muncă, puneţi lînga o buruiană, o lopată, greblă etc. şi ele vor parea moarte in comparaţie cu ea. Tot aşa este şi cu acea cladire impunătoare, care nu are decăt un dumnezeu mort ca stăpîn:banul. Acesta este cel care in aparenţă guvernează in aceste momente, îşi guvernează robii! Noi ceilalţi ne lăsam în grija Celui Adevărat!

 5. Dumnezeu este mai puternic decat cel rau; trebuie sa ne punem increderea in El si sa avem speranta! acest eveniment trebuie luat ca un moment de incercare din partea lui Dumnezeu, de aceea trebuie sa perseveram in rugaciune! Trebuie sa dovedim ca banul nu are putere, Dumnezeu este cel Atotputernic, El va asculta ruga noastra si va salva Catedrala Sf. Iosif, daca este voia Sa! Imi exprim parerea de rau fata de acest eveniment prin care este amenintat acest lacas de cult si solidaritatea fata de ceilalti frati ai mei in Domnul. Aveti incredere in Domnul, El stie ce este cel mai bine pentru noi! Sa-l lasam pe El sa lucreze; datoria noasta, totusi, este sa ne rugam! Dumnezeu sa ne ajute!

 6. Ady spune:

  Tulburatoare este situatia Catedralei. Suntem studenti la Institutul Teologic si ne este greu sa admitem ca un regim democratic poate sa violeze drepturile credinciosilor catolici. Ne alaturam si noi catolicilor romani care se roaga pentru Catedrala. Doamne ajuta!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *