Reconsiderarea practicii Împărtăşaniei în mână

3 răspunsuri

  1. Toma Radu spune:

    Unii oameni sunt de parere ca primirea Impartasaniei in mana este un semn de respect fata de Cristos euharistic, intrucat da posibilitatea adoratiei Ostiei inainte de a fi consumata. Altii, insa, spun ca, dimpotriva, e o lipsa de respect a-l tine pe Cristos in mana. Maica Tereza de Calcutta arata ca aceasta practica, raspandita in unele tari, de a se primi Sf. Ostie in mana, e izvorul atator sacrilegii. De asemeni, bisericile noi nu mai au banca de impartasanie, astfel ca primirea sacramentului se face in picioare, desi, in semn de respect si de umilinta fata de Cristos, ar trebui sa se faca in genunchi, dupa vechea traditie a Bisericii.

  2. Ivanov spune:

    Ma bucur sa aflu abia acum ca Biserica doreste sa reconsidere aceasta practica de a primi impartasania in mana. Doresc sa stiu care sunt noutatile in aceasta privinta din 2008 pana acum, adica ce s-a mai facut de atunci in legatura cu acest subiect.

  3. Cred că opinia Sfinţilor Părinţii din vechime ne ajută să înţelegem practicile diferite de a primi Sfânta Împartaşanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *