Greco-catolicii invitaţi să fie alături de romano-catolici

2 răspunsuri

 1. Apelul la rugaciune pentru Catedrala S. Iosif a rasunat pana in Maramures. Parohia greco-catolica Sarasau, pe care o pastoresc din 1991, se uneste in rugaciune cu toti preotii si credinciosii Arhidiecezei de Bucuresti, in jurul Arhiepiscopului Mitropolit Ioan Robu si a Episcopului Auxiliar Cornel Damian.
  Duminica, 12. 07. 2009 vor fi celebrate Sfintele Liturghii de la orele 9. 30 si 18. 00 si toti credinciosii le vor oferi la intentiile Excelentelor Voastre, precum si S. Rozariu, recitat in biserica incepand de miercuri, in fiecare zi, pana duminica inclusiv, la aceeasi intentie.
  Stim, simtim prin ce nedreptati treceti, pentru ca si noi suntem persecutati de aproape 20 de ani, de la deschiderea parohiei.
  Sper ca Bunul Dumnezeu sa primeasca umilele noastre rugaciuni si sa Va implineasca dorintele, pentru ca si eu iubesc mult Catedrala, pe care am o cunosc din 1977, cand eram militar la Bucuresti.
  Cu stima, Pr. Cornel Ardelean
  paroh roman-unit

 2. Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta suferinta, prin care El ne cheama la marturia unitatii dintre noi.
  Noi ne aflam in Canada. Voi experimenta si de asta data unitatea de la distanta. In dimineata acestei zile de duminica, la Sfanta Liturghie, in momentul in care ma voi impartasi cu Trupul si Sangele Domnului nostru Isus Cristos, voi uni intentia mea cu cea a Bisericii, acum a Catedralei Sfantul Iosif.
  Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!
  Cristos va invinge si de asta data, de aceea sa Ii spunem impreuna Tatalui, cu incredere deplina, asa cum Domnul nostru ne-a invatat prin cuvintele Sale rostite la invierea lui Lazar:
  Iti multumim Tata ca ne-ai ascultat!
  Amin

  P. S. Ultima data cand L-am vizitat pe Isus in Catedrala Romano-Catolica Sfantul Iosif din Bucuresti, a fost inainte de sustinerea tezei mele de doctorat in Teologie, cu tema:„Pedagogia Divina- Pedagogia Iubirii„, in decembrie 2008. Credeti-ma, cladirea aceea ameninta nu numai siguranta Catedralei si a Facultatii de Teologie, ci si vietile multor oameni pe o raza foarte mare. Amplasata acolo, este dovada inconstientei multor oameni, de la patronat, proiectanti, executanti… ce sa mai spunem de cei care aproba, legalizeaza… legifereaza un pericol public. Sigur acestia, atat de multi, inca nu au cunoscut Iubirea lui Dumnezeu.
  Isus, Domnul nostru, pentru a vindeca, ii atingea pe oameni, din iubire… tot din iubire fata de Casa Tatalui a luat insa si biciul, alungand vanzatorii din Templu.
  Noi Il rugam pe Rabuni ca si acestia sa fie atinsi de Iubirea Sa. El are libertatea de a alege metoda, mijloacele, de aceea scopul Pedagogiei Divine este intotdeauna atins.
  Asadar, le dorim sa simta atingerea Iubirii lui Dumnezeu, Care a fost, este si va fi intotdeauna, Iubire.
  Fie ca asa cum spune Prea Sfintia Sa, Dr. Mihai Fratila, episcopul nostru greco-catolic auxiliar de Bucuresti, sa triumfe „spiritul dreptatii in societatea romaneasca ce se afirma crestina„

  Cu toata dragostea in Cristos,
  in deplina unitate cu fratii nostri de la Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti,

  prof. dr. Elena Stefanescu
  greco-catolica- Resita

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *