Întâlnirea anuală diecezană a profesorilor de religie din Dieceza de Iaşi
30.05.2013, Traian (Catholica) - a de Reculegere a Misionarilor Verbiţi Traian (Neamţ) a fost sâmbătă, 25 mai 2013, gazda simpozionului naţional al profesorilor de religie „La şcoala credinţei – familia înrădăcinată în credinţă”. Acest simpozion, cu tradiţie deja, a fost urmat în cursul după-amiezii de întâlnirea anuală diecezană a profesorilor care predau disciplina religie romano-catolică în Dieceza de Iaşi.
În cadrul acestui eveniment au avut loc discuţii cu privire la întreaga activitate didactică, pedagogică, curriculară şi extracurriculară, desfăşurată în anul şcolar 2012-2013. Sesiunea prezidată de pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc OFMConv, inspector şcolar diecezan, a întrunit inspectorii zonali, experţii şcolari şi cadrele didactice ce predau disciplina Religie în Dieceza de Iaşi. După momentele de hrană spirituală – prezentarea lucrărilor simpozionului şi mai ales a Sfintei Liturghii, dar şi de hrană trupească, pr. Iosif Bisoc OFMConv a transmis binecuvântarea PS Petru Gherghel, Episcop de Iaşi, şi a PS Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iaşi, şi mulţumiri tuturor pentru implicarea activă în diversele proiecte şcolare şi extraşcolare fie la nivel zonal (judeţean), fie la nivel diecezan.
Pr. Bisoc OFMConv a subliniat colaborarea şi sprijinul pe care Episcopia de Iaşi, prin Preasfinţitul Aurel Percă, l-a arătat în derularea proiectelor şi acţiunilor propuse. În continuare, au fost parcurse punctele propuse în ordinea de zi. Printre realizările anului şcolar au fost menţionate acele activităţi care au continuat proiectele începute, dar şi cele care s-au desfăşurat în premieră: consfătuirile de la începutul anului şcolar şi semestriale/zonale cu profesorii fiecărei zone în parte; missio-canonica; concursurile şcolare: Olimpiada de religie V-XII cu cele două etape: judeţeană şi naţională (VII-XII) – diecezană (V-VI); programa pentru clasele V-XII; pelerinajul la Cacica realizat de elevii claselor a XII-a; simpozionul naţional La şcoala credinţei – familia înrădăcinată în credinţă; situl oficiului pentru pastoraţia şcolară şi predarea religiei în şcoli; diversele proiecte educative realizate la nivel de zonă cu implicare activ-participativă din partea profesorilor, elevilor, comunităţii locale.
Pr. Iosif Bisoc, OFMConv. a apreciat efortul şi implicarea cu devotament, dăruire, disponibilitate în activităţile desfăşurate pentru un cât mai bun demers al procesului instructiv-educativ religios, concretizate în diferite proiecte culturale, caritative, de voluntariat, sociale, cu impact local, judeţean, naţional sau internaţional. (prof. Loredana Cojan pentru Ercis.ro)