Cardinalul Parolin la Bambino Gesu, la prezentarea raportului pe 2018
26.07.2019, Roma (Catholica) - „Avem datoria de a afirma că există boli incurabile, dar acestea nu sunt boli ce nu pot fi îngrijite, deoarece a îngriji nu înseamnă doar a vindeca, ci și a însoți și proteja”, a afirmat miercuri Cardinalul Pietro Parolin. Pe 24 iulie Spitalul Pediatric Bambino Gesu și-a prezentat rezultatele activităților medicale și științifice, într-un eveniment deschis de președintele spitalului, Mariella Enoc, și care a cuprins și intervenția Cardinalului secretar de stat.
În discursul său, Cardinalul Parolin i-a felicitat pe toți cei ce au colaborat pentru obținerea bunelor rezultate și i-a încurajat să continue. „Este important ca această tensiune spre excelență să nu moară. Nu trebuie să uităm că valoarea succeselor atinse se măsoară după capacitatea de a îmbunătăți îngrijirea pacienților.” Și a amintit că „cei mici, tinerii și familiile lor sunt și trebuie să fie în centrul fiecărei activități, a fiecărui proces și a fiecărei inițiative asumate”. A amintit și de recentul caz al francezului Vincent Lambert, care l-a făcut să se gândească la „angajamentul asumat de Institutul pentru Cancer și Transplanturi”, amintind și cuvintele Papei: „Dumnezeu este singurul stăpân al vieții, de la început și până la sfârșitul ei natural, și este de datoria noastră să o protejăm mereu.”
Au urmat rapoartele pentru 2018 pe direcția medicală și științifică, prezentate de Massimiliano Raponi și Bruno Dallapiccola. Spitalul a oferit servicii pentru aproximativ două milioane de pacienți și a spitalizat 29.000 de persoane. Legat de transplanturi, Bambino Gesu a avut 324 de astfel de intervenții. În tratarea bolilor rare au fost identificate alte 21 de boli noi și de patologii rare, spitalul îngrijind 13.000 de persoane ce suferă de astfel de boli. Colectivul de cercetare a publicat 679 de lucrări. Spitalul a oferit cazare pentru 4.500 de familii ale unor pacienți spitalizați, iar 2.100 de locuințe au fost deservite social. În plus au fost primiți 62 de pacienți „umanitari”, din 28 de țări ale lumii. În contextul acestor rezultate excelente vine a 150-a aniversare a institutului, ce va fi marcată în noiembrie de o ceremonie intitulată „Noaptea Stelelor pentru Pruncul Isus”, în Aul Paul al VI-lea. Va fi ocazia strângerii de fonduri pentru noul Institut pentru Cancer și Transplanturi.