De ce pandemia nu poate fi pedeapsa lui Dumnezeu

San Pietro

3 răspunsuri

 1. Alanus spune:

  Chiar așa? De ce le-ai aduce aminte oamenilor avertismentul lui Isus: „Dacă nu vă veți converti, cu toții veți pieri la fel”? (Luca 13)
  De ce le-ai aduce aminte de mesajele de la Fatima: „Pocăință! Pocăință! Pocăință!”?
  Dar poate ar fi nimerit să li se spună: „Cine este nedrept să fie nedrept și mai departe, cine este întinat să se întineze și mai departe (…) și cine este sfânt să se sfințească și mai departe”. (Apocalipsa 22)
  Cine se mai poate întoarce acum din drumul lui?

 2. Sabin Fagaras spune:

  Bravo Alanus! Chiar nu-i nevoie de pocăință comunitară și generală! Milioanele de avorturi anuale nu sunt păcate și crime împotriva umanității?
  Optica sf. Scripturi a ajuns ”rudimentară” în ochii academicienilor din Vatican, care trebuie să se ocupe de domeniul lor (studiul creației), nu de atitudinea Creatorului, care-i de domeniul teologiei. Citiți Ez 14,13-23 (când păcătuiește o țară e pedepsită pentru îndreptare (pedeapsa și pedagogia au aceiaș rădăcină) cu foamete sau fiare sălbatice sau război sau ciumă) și 2 Sam 24 (pedepsirea lui David cu ciumă pentru că s-a făcut stăpân pe popor numărându-l) și vedeți care-i atitudinea Creatorului față de păcat.

 3. Sabin Fagaras spune:

  Mă iertați Părinte. Nota Academiei Pontificale pentru Viață (APV) intitulată „Pandemia și fraternitatea universală”, are ca temă o analiză critică diplomatică a modului nostru de viață și dezvoltare, critică care implică reflexie, schimbare, convertire. După ce am citit și alte prezentări ale Notei PAV în limba italiană am ajuns la concluzia că intenția notei APV nu pare a fi aceia de a demonstra că pandemia nu poate fi pedeapsa lui Dumnezeu. „De ce pandemia nu poate fi pedeapsa lui Dumnezeu” pare a fi o părere personală pe care a-ți încercat să o proptiți cu Nota PAV. Binecuvântați și iertați Părinte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *