Câteva teme principale din noul document despre parohii (I)

1 răspuns

  1. Codori Petru spune:

    Oameni buni, daca nu faceti o reforma reala, in care punctul de plecare sa fie 1. Crestinul ca om si ca suflet, cu regret spun ca totul este in zadar.
    2. Scoaterea cu totul al banului din biserica. Revizuirea sanatoasa in tot ce inseamna bani, momentul si motivul pentru care se cer bani in biserici.
    3. Revizuirea legaturilor existente intre preoti si oamenii politici, anume, laudarea lor in biserici, indiferent de motive. Faptul ca omul politic ajuta o parohie sau alta, nu trebuie uitat nici un moment ca acesta, respectiv omul politic, da bani din banii furati de la comunitate prin tot felul de metode.
    4. Tot mai multi preoti au inceput sa afirme fara sfiala faptul ca sunt si ei oameni, drept consecinta de multe ori faptele nu sunt in concordanta cu Evanghelia. Din punctul meu de vedere, ca si comportament, preotii trebuie sa poata raspunde mereu asa cum a raspuns Isus, ucenicilor trimisi de Ioan aflat in inchisoare. Din momentul hirotonirii, preotul este om doar prin madularele pe care le are, in rest viata-i trebuie dedicata exclusiv turmei pt care l-a harazit Cristos pt mantuire. Nu tu bogatie, avere, putere, etc, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *